Evakuerer etter eksplosjon i Kristiansand

Evakuerer etter eksplosjon i Kristiansand
Evakuerer etter eksplosjon i Kristiansand

Politiet satt i gang evakuering av boligene rundt et industriområde på Dalane nord for Kristiansand. En propantank kan ha eksplodert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Helle Høiness/Steinar Schjetne, NTB):

Det brant fortsatt i en verkstedbygning på et industriområde i Dalaneveien i Kristiansand ved ti-tiden. Men ifølge politiet var spredningsfaren avverget.

- Vi opprettholder evakueringen til brannvesenet får forsikret seg om at det ikke er eksplosjonsfarlige kjemikalier i verkstedbygningen, sier operativ uteleder på stedet, Øyvind Hægeland, til NTB.

En person oppholdt seg i bygningen da det begynte å brenne. Han er brakt til sykehus med lettere skader.

Fare for eksplosjon
Det ble drevet blant annet sveising i verkstedet og en rekke biler sto i brann etter det som kan ha vært en eksplosjon i en propantank.

Brannvesenet fryktet at acetylengass som ble oppbevart i bygningen kunne eksplodere og evakuerte mellom 15 og 20 bygninger som lå innenfor sikkerhetssonen på 300 meter fra brannstedet.

- Det tar lang tid å slukke brannen og vi opprettholder evakueringen til brannvesenet får avklart at det ikke lenger er noen eksplosjonsfare, sier Hægeland.
Politiet har også sperret av veien for trafikk inntil videre.

Ukjent årsak
Eksplosjonene onsdag kveld fant sted i en mindre verkstedbedrift i Dalaneveien. Hva som forårsaket eksplosjonene, kjenner politiet foreløpig ikke til.

- Det får vi nok greie på når vi får snakket med han som var inne i verkstedet, sier Hægeland.

Ifølge Fædrelandsvennens nettutgave kan det ha vært en propantank som eksploderte ved 20.30-tiden onsdag. Røyken steg minst 100 meter til værs, men avtok raskt. (©NTB)

Oppdatert klokken 22.15.

(foto: Scanpix)Personvernpolicy