Innrømmer overgrep mot elev

Læreren som skal ha misbrukt en tidligere elev, innrømmer overgrep. - Han vet at han har gjort noe veldig galt, og han ønsker å stå til rette for det, sier advokaten hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kjell T. Barøy/Steinar Schjetne, NTB):


Gunhild Lærum forsvarer den 55 år gamle overgrepssiktede læreren fra Nittedal og bekrefter at mannen erkjenner det han så langt er siktet for - ett tilfelle av seksuelt overgrep mot én tidligere elev ved Hagen skole i Nittedal, der læreren har jobbet i flere år.


Gutten var under 14 år da overgrepet skal ha funnet sted for tre-fire år siden. Det skal ikke ha skjedd på skolens område eller i forbindelse med skoleaktiviteter.

Mistenker flere overgrep

Men politiet mener saken er betydelig større enn det den foreløpige siktelsen inneholder.


- Han har vært lærer i mange år og har hatt kontakt med veldig mange barn, sier politiadvokat Bjørn Philipson i Romerike politidistrikt til NTB.


Etterforskerne håper nå at erkjennelsen av det ene forholdet, skal føre til at mannen forklarer seg uttømmende om alle forholdene han kan mistenkes for.


Avhøres mandag

- Dette blir tema når han skal i nytt avhør mandag. Vi har ikke snakket inngående om andre eventuelle forhold, men han har bedt om min bistand under avhøret, sier advokat Lærum.


Politiet sitter på opplysninger i saken som tyder på at læreren kan ha forgrepet seg mot flere unge gutter, og tror de kan ha funnet sted både før og etter det ene tilfellet han for øyeblikket er siktet for.


Høyeste prioritet

- Vi har gitt saken høyeste prioritet, og frykter ut fra erfaringer med tilsvarende tidligere saker at det kan være flere ofre i saken. Vi har siktet mannen for seksuell omgang med et barn under 14 år, men siktelsen kan bli utvidet, sier Philipson.


Politiet har foretatt flere ransakinger og sitter blant annet på datautstyr som kan bli viktig i den videre etterforskningen.


- Elektroniske spor og kommunikasjon blir absolutt svært viktige i saken, men så langt er ikke noe av utstyret undersøkt, sier Philipson.


Samtykket i varetekt

Politiet startet etterforskningen i april, etter å ha fått en bekymringsmelding fra en av skolene i distriktet. En rekke elever er avhørt og flere skal avhøres i den videre etterforskningen.


Philipson ønsker ikke å si hvor mange elever eller tidligere elever av den siktede læreren politiet har snakket med, men sier det er mange.


- Vi er for tidlig i saken til å si noe om det totale omfanget. Siktede har vært avhørt flere ganger, og skal i flere avhør framover. Han er samarbeidsvillig. Det er av svært stor betydning for etterforskningen, sier Philipson.


Mannen ble pågrepet 22. mai og har samtykket til varetektsfengsling, foreløpig i to uker med brev- og besøkskontroll, samt medieforbud. (©NTB)