Åpen for alle - alltid

Hamre fengslet på nytt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er grunn til å frykte at Atle Hamre kan begå nye straffbare handlinger og bør derfor ikke slippes ut fra varetekt, mener Agder lagmannsrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Peter Tálos, NTB):
Fredag før pinse mente Aust-Agder tingrett at Atle Hamre ikke lenger utgjorde en trussel mot etterforskningen i utpressingssaken og løslot ham fra varetekt. Politiet var imidlertid sterkt uenig og begjærte oppsettende virkning av beslutningen.

Onsdag ble det kjent at Agder lagmannsrett er enige med politiet og fant det riktig å holde 47-åringen fengslet, melder NA24. Politiet fikk medhold i kravet om fengsling i fire nye uker.

- Skuffet
- Han er skuffet over lagmannsrettens avgjørelse, og vi vil se om det er grunnlag for å bringe spørsmålet inn for høyesteretts kjæremålsutvalg, sier advokat John Christian Elden til NTB.

Travkusken ble fredag før påske siktet og fengslet for utpressing og forsøk på utpressing av Kristiansand-investor og hesteeier Trond Willy Wilhelmsen (51) for 2,5 millioner kroner.

Ifølge advokaten ga tingretten en grundig redegjørelse for hvorfor travkusken kunne slippes fri. Blant annet har Hamre slitt med magesår under fengslingstiden.

- Gjentakelsesfare

- Lagmannsretten finner at fortsatt varetekt vil være en stor belastning for siktede. Sakens alvor og gjentakelsesfaren tilsier imidlertid at den anførte belastning ikke er større enn at siktede må utholde fortsatt varetekt, heter det i kjennelsen.

- Etterforskningen i saken nærmer seg slutten, sier politiadvokat Jan Tallaksen til NTB.

Rettssaken mot Hamre og en 33-årig torpedo, som sitter fengslet i samme sak, kan tidligst komme opp til høsten. Politiet ønsker å holde Hamre fengslet helt til saken kommer opp for retten. (©NTB)

(arkivfoto: Scanpix)