Nå kommer den røykfrie sigarett

Nå kommer den røykfrie sigarett
Nå kommer den røykfrie sigarett

En dansk oppfinner har funnet opp sigaretten som ikke lukter røyk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den politiske korrekte sigaretten, som inneholder nikotin og smaker av tobakk, går snart i produksjon, melder Berlingske Tidende.

Den danske oppfinnelsen skal forhindre at røykere blir sendt ut i kulden, og sørge for at de gjenvinner aksept blant ikke-røykerne.

Oppfinneren, som selv er storrøyker, har jobbet med å utvikle den røykfrie sigaretten i syv år. Og nå har han endelig lykkes - sigaretten settes i produksjon i september.

- Folk vil ha en røykfornemmelse og samme smak i munnen i cirka ti minutter, men uten de helseskadelige stoffer en alminnelig sigarett inneholder, sier oppfinneren, Anders Leonahard Jensen, til DR Midt & Vest.

Det lille oppfinnerfirmaet TrendTech har investert opp mot 10 millioner danske kroner i utviklingen av sigaretten. Det vil antagelig gå et års tid før condisaretten, som oppfinneren kaller den, er godkjent og kan sendes ut på det danske markedet.

El-sigarett

Det finnes også andre alternativer til den vanlige sigaretten, blant annet den elektriske sigaretten som allerede er tilgjengelig på markedet i land som Tyrkia, Kina og Israel.

El-sigaretten er formet som en vanlig sigarett, fylles opp med nikotin og går på batteri. Nikotinet når lungene på under ti sekunder.

- Det er veldig likt røyking rent fysisk, fordi nikotinet absorberes mye raskere enn ved bruk av nikotintyggis, som tar hele 5-10 minutter før den gir effekt, sa doktor Scott Fraser til Reuters tidligere denne måneden.

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Personvernpolicy