- Svensk 22-åring planla dobbeltdrap

Svensk sosietetsdame arrestert, mistenkt for dobbeltdrapsplan i Australia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå sitter 22-åringen i varetekt sammen med fire andre mistenkt for å ha planlagt å drepe to vitner foran en rettssak.

Kvinnen, som har bodd i Australia de to siste årene, ble arrestert i løpet av helgen etter at politiet gjennomførte razzia i både New South Wales og i Victoria. Det var politimenn fra gjengavsnittet i Victoria som pågrep de fem etter å ha slått til mot flere adresser i Melbourne 26. og 27. mai.

Våpen og falske penger

Blant beslagene som ble gjort fantes det våpen og ammunisjon i tillegg til falske penger og andre dokumenter, skriver The Australian.

Ifølge politiet er den svenske kvinnen den mest sentrale av de arresterte. Hun er tiltalt for å ha planlagt å utføre to drap i Sydney. I tillegg er hun siktet for å ha forsøkt å få andre til å ta livet av de samme personene.

Kvinnen, som kommer fra Stockholm, har som sagt bodd i Australia i to år, og var i ferd med å søke permanent opphold i Australia.

Blondinen er velkjent på de mest fancy festene i Sydney og har blitt avbildet på sosietetssidene i de lokale avisene.

Skulle drepe to

Politiet påstår kvinnen har inngått i en konspirasjon med en 27 år gammel mann, og at de prøvde å drepe vitnene mellom 1. og 26. februar i år. Det gikk ikke.

Senere skal den svenske kvinnen ha forsøkt å betale to menn for å drepe de samme vitnene. Det hun ikke visste var at mennene hun forsøkte å verve var sivilkledd politi.

Det har ikke blitt utlevert noen flere detaljer om mennene som de fem ønsket å drepe, eller i hvilken sak de to skulle vitne.

Kvinnen var også i besittelse av 0,3 gram kokain da hun ble pågrepet.

22-åringen møtte ikke selv i retten da fengslingsmøtet fant sted, og advokaten hennes ba ikke om løslatelse mot kausjon. Saken komme på nytt for retten på torsdag, og da finner man ut om det skal gis mulighet for løslatelse mot kausjon.

Moren visste ingenting

Moren til den svenske kvinnen sier hun bare vet at datteren forelsket seg i Australia, og at hun derfor ikke ville flytte tilbake til Sverige. Før den svenske avisen Expressen tok kontakt med henne, hadde ikke moren hørt om arrestasjonene.

- Det er helt utenkbart at hun ville gjøre noe slikt. Vi er sjokkerte og enormt bekymret. Det hele er som et mareritt, sier moren til Expressen.

Moren hadde ikke blitt kontaktet av australsk politi eller personer ved den svenske ambassaden i Australia.

Ifølge moren ringte datteren hjem ofte, og hun har fortalt familien at hun jobber på en restaurant i Sydney.

- Da jeg snakket med henne fredag var hun bare lykkelig. Hun forelsket seg der borte, og bestemte seg for å bli i Australia.

Forsidefoto: Scanpix

Personvernpolicy