Lyder i øret var 100 midd

Lyder i øret var 100 midd
Lyder i øret var 100 midd

Koloni av midd slo seg ned inni øret til mann fra New Zealand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha vært plaget av mystisk støy fra øret i flere år, fikk Paul Balvert fra Cambridge, New Zealand endelig vite hvorfor: Øret var fullt av midd.

Skrapelydene fra innsiden av øret hadde den stakkars 49 åringen vært plaget med i flere år uten å ane hva det skyldtes. Ekstra ille var lydene om natten, da det hørtes ut som om noen regelrett steppet over trommehinna.

– Og det var bevegelser. Det var det verste, kløen jeg følte. Mange ganger om dagen og natten stakk jeg fingrene og q-tips i øret for å prøve å bli kvitt kløen. Men det var umulig å nå til, forteller Paul Balvert til avisen The New Zealand Herald.

To ganger besøkte han doktoren for øreskylling. Men resultatene uteble. Først da en sykepleier tok utsuging på øret, ble det litt bedre. Så startet det hele igjen.

– Senere leste jeg en artikkel om tinnitus (øresus), og jeg tenkte med meg selv at det var det jeg hadde fått. Jeg måtte bare lære meg å leve med det.

I et siste forsøk på å bli kvitt ulydene tok Balvert kontakt med en øreklinikk på New Zealand. Det var her man endelig oppdaget at noe hadde tatt bolig i øret til 49 åringen.

– En sykepleier tittet inn i øret mitt, før hun ropte etter sjefen og kollegaer. Etterpå ble mikrobiologer kontaktet. Det virket som om de var ganske begeistret over hva de så, forteller Balvert.

Det de så er evnet til å ta matlysten vekk fra de fleste. Inni øret befant det seg nemlig en hel koloni av det legene beskriver som 'veldig aktive, knollete, nesten gjennomsiktige midd som beveget seg rundt i fuktig voks' samt 'hvite egg over hele ørekanalen og trommehinne'.

– Det var omtrent hundre midd der inne. De hadde laget et skikkelig klekkeri, forteller Balvert.

Denne gangen klarte legene å suge ut alle synlige midd og egg.

Men det tok dessverre ikke lang tid før de bortgjemte eggene klekket, og en ny generasjon av midd gjorde seg klar til å steppedanse over new zealanderens trommehinne.

Flere utsuginger fulgte, og en ekspert på mikrobiologi ble kontaktet for å identifisere de små krabatene i øret. Det viste seg at det sannsynligvis dreide seg om en type melmidd som hadde forvillet seg inn i øregangene til 49 åringen, uvisst av hvilken grunn.

Men etter at de kravlete syndebukkene var identifisert, bestemte legene seg i samråd med antimidd-eksperter å bruke en væskeblanding tilpasset behandling av hodelus og skabb for å få bukt med øremiddene.

Gjentatt utsuging og skylling av øregangene med spesialblandingen har nå gjort susen, slik at Paul Balvert igjen kan få roen og nattesøvnen tilbake - uten den evinnelige kravlelyden i hodet.

Personvernpolicy