To skadd i Hanekleivtunnelen

To skadd i Hanekleivtunnelen
To skadd i Hanekleivtunnelen

To arbeidere er skadd etter at et betongelement løsnet under utbedringsarbeid i Hanekleiv-tunnelen på E18.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Scanpix

- Arbeiderne er ikke livstruende skadd. De får behandling på utsiden av tunnelen og skal fraktes til sykehus med luftambulanse, opplyser operasjonsleder Tor Stein Hagen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet skjedde ulykken da et betongelement løsnet og traff arbeiderne.

Entreprenørfirmaet Veidekke er engasjert for å utføre sikringsarbeidet etter at store mengder stein og masse løsnet fra taket i tunnelen i julen i fjor.

Veidekke har fått frist på arbeidet til 6. juli. Da skal ett tunnelløp åpnes for nord- og sørgående trafikk. 1. oktober skal begge løp være klare for trafikk.

Politiet ble varslet om ulykken klokken 18.20.

Tidspress

Stortingsrepresentant Borghild Tenden (V) frykter at Samferdselsdepartementet kan ha lagt et for stort tidspress på arbeidet i Hanekleivtunnelen i Vestfold.

- Det er grunn til å spørre seg om arbeidsulykken i Hanekleivtunnelen kan skyldes at Samferdselsdepartementet har lagt for stort tidspress på entreprenøren for å få tunnelen ferdig. Arbeidernes sikkerhet må ha topp prioritet, sier Tenden, som er nestleder i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité.

Ren arbeidsulykke

Vegdirektoratet betrakter ulykken i Hanekleivtunnelen som en ren arbeidsulykke. I løpet av et par uker vil granskingen av tunnelutbyggingen være klar.

- Ut ifra den informasjonen vi sitter på nå, betrakter vi dette som en ren arbeidsulykke og ikke et nytt tunnelras, sier informasjonsdirektør Sissel Faller i Vegdirektoratet til NTB.

Hun understreker at Vegdirektoratet har tillit til entreprenøren Veidekke.

- Absolutt. Ellers ville de ikke ha fått jobben, sier hun.

Vegdirektoratet er i ferd med å avslutte en intern gransking av hva som gikk galt under utbyggingen av Hanekleivtunnelen. Ifølge Faller er rapporten ventet å være klar i løpet av et par ukers tid.

Til alt hell ble ingen skadd da 200 kubikkmeter stein og betong i det sørgående løpet av Hanekleivtunnelen raste ned i veibanen 25. desember i fjor. I januar ble også det nordgående løpet stengt etter at geologiske undersøkelser viste at også denne tunnelen inneholdt rasfarlige partier. Nå skal sju tunneler i Vestfold sikres bedre.

(©NTB)

Personvernpolicy