Mekanisering av forsvaret:

Møll blir fremtidens super-soldater

Amerikanske forsvaret vil bruke møll for å spionere på fienden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tekst:
Artikkelen er levert av Teknofil.no og skrevet av Ole Morten Knudsen. Les artikkelen hos Teknofil.

Det amerikanske forsvaret har stadig nye ideer for å få has på sine fiender.

Under andre verdenskrig ble det skapt rotter med sprengladninger, i nyere tid har de fokusert mer på delfiners mulighet til å desarmere miner.

Nå skal de utstyre møll med microchiper for å ta opprørske irakere.

Fjernstyrte møll

Amerikanske forskere har funnet en måte å implantere microchiper i møll mens de ennå er i kokongen. På denne måten kan de fjernstyre dyrene når de flyr over Pakistan sine fjell og inn i opprørernes områder.

På denne måten kan de lande mellom opprørere som aner fred og ingen fare og sende video og annen informasjon tilbake til Pentagon.

Første gang injisert i en puppe

- En mengde eksperimenter har blitt gjort over de siste årene hvor enkle dyr som rotter og kakkerlakker har blitt fjernstyrt med joystick. Dette er den første gangen hvor en chip har blitt injisert inn i en puppe og vokst inni den, sier Rod Brooks, direktør for computer-teknologi og kunstig intelligens ved Massachusetts Institute of Technology til Herald Tribune.

Mekanisert arme

Det amerikanske militære er godt i gang med å mekanisere sin hær og i følge Brooks ønsker de at en tredjedel av sine opperasjoner skal bli utført ubemannet innen 2015.

Han sier dette er fullt mulig, men reiser også spørsmål om slik automatikk burde få lov å skyte mot fiendtlig mål.

Mens han funderer over dette har nå altså opprørere i Midtøsten fått nok en bekymring. Hvis dette programmet blir satt i aksjon vil utvilsomt møllen bli mer plagsom enn myggen fremover.

Kilde: International Herald Tribune

Personvernpolicy