Australsk nattklubb vil nekte heterofile adgang

En nattklubb i Melbourne i Australia, som lenge har vært et yndet tilfluktssted for homofile, har fått myndighetenes velsignelse til å nekte heterofile adgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sydney (NTB): Peel Hotel søkte om unntak fra likestillingsloven for å beskytte sine mange homofile gjester for hets og overgrep, og fikk medhold.

Utestedets ledelse var særlig bekymret for at store grupper med heteroseksuelle menn eller kvinner skulle strømme til nattklubben for å feste, melder ABC.

Myndighetene forsto frykten og gir Peel Hotel adgang til å nekte dem de måtte anse for å være en trussel mot gjestenes trygghet og velvære.

- Heteroseksuelle mennesker har utallige steder der de kan gå, men homofile har ikke like mange steder der de kan møtes uten å risikere å bli plaget og bakvasket. De har også rett til sine egne steder, sier Michael Pearce i menneskerettsgruppen Liberty Victoria. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

I meldingen fra NTB blir Peel Hotel omtalt som et hotell. Det er korrigert i artikkelen over, da Peel Hotel er en nattklubb, ikke et hotell.

Personvernpolicy