Tåregass og vannkanoner mot demonstranter i Caracas

Tåregass og vannkanoner mot demonstranter i Caracas
Tåregass og vannkanoner mot demonstranter i Caracas

Politiet brukte søndag tåregass og vannkanoner mot hundrevis av demonstranter som protesterte mot stengningen av Venezuelas største TV-stasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
RCTV-tilhengere løper etter en konfrontasjon med politiet i Caracas søndag. (Foto: Reuters / Scanpix)

Caracas (NTB-AP): Privateide Radio Caracas Television (RCTV) var kjent som opposisjonens fremste talerør og støttet åpent kuppforsøket mot president Hugo Chávez i 2002.

Chávez tilga dem aldri, og noe av det første han gjorde etter å ha blitt gjenvalgt i 2006 var å trekke tilbake RCTVs lisens.

Natt til mandag overtok det statlige fjernsynsnettverket TVes sendenettet til stasjonen, til hissige protester fra opposisjonen i landet.

Lørdag deltok flere tusen mennesker i en livlig demonstrasjon i hovedstaden Caracas, som ble møtt av like mange Chávez-tilhengere som jubler over stengningen.

Søndag brukte politiet tåregass og vannkanoner for å holde flere hundre demonstranter på avstand fra den statlige kommisjonen for telekommunikasjon, bare timer før RCTV skulle gå av lufta. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus