RBK-fans krever endringer

RBK-fans krever endringer
RBK-fans krever endringer

Supporterne til Rosenborg mener tiden er inne for et stilskifte på Lerkendal. - Vi må begynne å spille mer italiensk, sier Bjørn Lyngen til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bli kyniske!

Her "snubler" Fredrik Stoor i kampen mot Vålerenga. Kjernen, supportergruppa til Rosenborg, mener det skjer alfor ofte og maner nå til stilskifte på Lerkendal.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .

Rosenborg har hatt en ujevn serieåpning i årets Tippeliga. I går vant riktignok laget borte mot Sandefjord, men Kjernen, supportergruppa til trønderne, mener tiden er inne for å tenke nytt.

- Vi har i alle år vært opptatt av den offensive delen av spillet. Nå må fokus kanskje rettes mot den andre delen som er viktig i fotball, nemlig å forsvare seg, sier Bjørn Lyngen i Kjernen.

- Vi må bli mye mer kyniske i måten å spille på, fortsetter han.

Bjørn Lyngen vet hva han snakker om. I en årrekke har han fulgt Roar Strand og resten av 'Troillungan' fra tribuneplass. Han har vært med på mange oppturer med laget, men det er en stund siden han følte seg sikker på seier, selv hjemme på Lerkendal.

- Det har vært for mange ganger hvor det har gått galt. Tiden hvor man kunne slappe av på Lerkendal, nyte en god kamp og seier, er forbi. Vi så det i hjemmekampen mot Strømsgodset.

Da tapte Rosenborg 1-2.

- Det å tape den kampen skal ikke gå an. Den burde vært drept lenge før Godset fikk sin redusering, sier den engasjerte supporterlederen til ABC Nyheter.

Lære av andre

Lyngen mener han har oppskriften på hva som bør gjøres.

- Laget må klare å drepe kamper på et mye tidligere tidspunkt enn det som skjer under kamper nå for tiden. Det vil si, det skjer jo ikke. Altfor mange ganger har vi sluppet motstanderen for lett tilbake i kampen, selv når motstanderen ikke produserer noe som helst. Det må ikke være nødvendig å gjøre det så spennende hver gang. Laget må begynne å opptre mye mer kynisk.

Lyngen mener Rosenborg bør se og lære av lag fra sydligere breddegrader.

- Vi må begynne å spille italiensk. Feie ballen unna når det trengs og er nødvendig. Vi har alltid hatt øynene rettet mot å skape, produsere og underholde. Hvorfor ikke trille ball rolig innad i laget når det kanskje er det beste? Det kan av og til lønne seg å dra ned tempoet i kampen, også for Rosenborg, sier han.

- Jeg mener vi er for ensrettet i tankegangen over å være underholdende. Vi må tenke kynisme vi også. Det er til slutt poengene som teller, ikke hvordan man får dem.

Skryt

Selv om lagets prestasjoner halter til tider, mener Lyngen at det også skjer positive ting i laget.

- Jeg synes Alexander Tettey begynner å vise at han er en stødig og god sentral midtbanespiller. Han beviser at vi ikke er fullstendig avhengig av Vidar Riseth lenger. Riseth er en god og viktig type for laget, men Tettey har fyllt rollen hans på en god måte.

Og for første gang på lang tid er Lyngen trygg på lagets sisteskanse.

- Lars Hirschfeld er meget, meget solid. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg var noenlunde rolig og trygg på keeperen til Rosenborg. Rolig, trygg og behersket mellom stengene. En kanonkeeper, sie Lyngen om målmannen fra Canada.

Også en nyankommet svenske får rosende ord av Kjernen-lederen.

- Fredrik Stoor har vært stor så langt denne sesongen. Han har ikke fått den anerkjennelsen har fortjener for sitt gode spill. Det å ha en god sideback er gull verdt for alle lag, både offensivt og defensivt. Han gjør alltid en god kamp, mener Lyngen.

Personvernpolicy