Beskylder USA for omfattende spionasje

Den iranske regjeringen beskylder USA for å organisere nettverk av spioner i Iran.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Irans ambassadør til Irak,HassanKazemiQomi, skal møte sin amerikanske kollega i morgen. REUTERS/Mahmoud Raouf Mahmoud (IRAQ)

Den iranske regjeringen beskylder USA for å organisere nettverk av spioner i Iran. En offisiell protest ble overlevert søndag, dagen før de to erkefiendene skal møtes i Bagdad.

Det er den sveitsiske ambassaden som tar hånd om USAs interesser i Teheran, siden supermakten ikke har diplomatiske bånd til Iran. Statlige iranske medier melder at ambassadør Philippe Welti ble bedt om å formidle en sterk protest da han var kalt inn på teppet i det iranske utenriksdepartementet.

- Iran har nylig oppdaget en rekke spionnettverk som har som mål å infiltrere og utføre sabotasjeaksjoner i vestlige, sørvestlige og sentrale deler av Iran, opplyser statlige medier.

I nyhetsmeldingene heter det videre at nettverkene er ledet av amerikanske etterretningsfolk. Dette er første gang USA anklages så direkte for å stå bak omfattende spionasje på iransk jord.

På det iransk-amerikanske møtet i Bagdad mandag skal den amerikanske ambassadøren Ryan Crocker og hans iranske kollega Hassan Kazemi-Qomi diskutere sikkerhetssituasjonen i Irak. Samtalene representerer en kraftig kursendring hos myndighetene i Washington, som har forsøkt å isolere Iran siden de to landene brøt de diplomatiske forbindelsene i 1980. (©NTB)

Personvernpolicy