Beskylder USA for omfattende spionasje

Den iranske regjeringen beskylder USA for å organisere nettverk av spioner i Iran.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Irans ambassadør til Irak,HassanKazemiQomi, skal møte sin amerikanske kollega i morgen. REUTERS/Mahmoud Raouf Mahmoud (IRAQ)

Den iranske regjeringen beskylder USA for å organisere nettverk av spioner i Iran. En offisiell protest ble overlevert søndag, dagen før de to erkefiendene skal møtes i Bagdad.

Det er den sveitsiske ambassaden som tar hånd om USAs interesser i Teheran, siden supermakten ikke har diplomatiske bånd til Iran. Statlige iranske medier melder at ambassadør Philippe Welti ble bedt om å formidle en sterk protest da han var kalt inn på teppet i det iranske utenriksdepartementet.

- Iran har nylig oppdaget en rekke spionnettverk som har som mål å infiltrere og utføre sabotasjeaksjoner i vestlige, sørvestlige og sentrale deler av Iran, opplyser statlige medier.

I nyhetsmeldingene heter det videre at nettverkene er ledet av amerikanske etterretningsfolk. Dette er første gang USA anklages så direkte for å stå bak omfattende spionasje på iransk jord.

På det iransk-amerikanske møtet i Bagdad mandag skal den amerikanske ambassadøren Ryan Crocker og hans iranske kollega Hassan Kazemi-Qomi diskutere sikkerhetssituasjonen i Irak. Samtalene representerer en kraftig kursendring hos myndighetene i Washington, som har forsøkt å isolere Iran siden de to landene brøt de diplomatiske forbindelsene i 1980. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus