Kjernen er bekymret

Kjernen er bekymret
Kjernen er bekymret

Rosenborg slo Sandefjord i Vestfold, men Kjernen er ikke helt fornøyd. - Vi må avlive kamper tidligere, sier Bjørn Lyngen til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Burde scoret fler

Rosenborg brant mange sjanser mot Sandefjord, men vant likevel oppgjøret 2-1. Her matchvinner Steffen Iversen i aksjon.

Foto: Heiko Junge, Scanpix

Sandefjord – Rosenborg 1-2 (0-1)

Storstadion

6501 tilskuere

Mål: 0-1 Didier Ya Konan (42), 0-2 Steffen Iversen (49), 1-2 Tommy Knarvik (str. 60)

Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier

Gult kort: Marek Sapara, Rosenborg.

– Det var viktig å få tre poeng her. Nå er jeg veldig glad, sa RBK-trener Knut Tørum etter en etterlengtet borteseier. En uavgjort og to tap var fasiten før turen til et regnvått Sandefjord.

– Vi har ikke snakket om noe bortekompleks, bare fokusert på å utnytte den ekstra plassen vi ofte får på bortebane, sa Tørum som bare var misfornøyd med en ting, effektiviteten.

– Denne kampen lever helt ut, og vi burde ha avgjort lenge før. Vi hadde mer enn nok sjanser til det.

Bjørn Lyngen i Kjernen var også fornøyd med at tre poeng ble sikret i Vestfold.

- Det er godt å vinne kamper som dette, men igjen, jeg synes vi ikke er flinke nok til å avlive kampene tidligere. Sandefjord er ikke noe stort lag, og det bekymrer meg litt at vi igjen slipper motstanderen for lett til når vi har muligheten til å drepe kampen. Man glemmer ikke Strømsgodset-kampen med første.

Da tapte Rosenborg 1-2. Trønderne ledet 1-0, og misset på mange store muligheter til å "begrave" kampen.

Åpent mål

Den som syndet mest var eliteserie-toppscorer Steffen Iversen. Bommen på åpent mål i første omgang var fæl.

– Steffen er aller flinkest til å glemme misbrukte muligheter og komme tilbake. Typisk ham å score på nesten den vanskeligste av sine sjanser, oppsummerte Tørum.

- Det er godt å se at Steffen kommer seg til sjanser selv om han kanskje bør sette noen flere i første omgang, sa Lyngen i Kjernen om Iversen etter kampen.

Rosenborg tok ledelsen like før pause da Sandefjord-forsvaret tok pinseferie på en corner. Mot presise Marek Sapara straffer det seg, og lille Didier Ya Konan headet gjestene i ledelsen.

– Skuffende å slippe inn mål på den måten. Der pleier vi å feie unna, kommenterte Sandefjord-trener Tor Thodesen.

Finn Roger Graneng i Blåhvalane, supporterne til Sandefjord, var skuffet over resultatet, men fornøyd med gjennomføringen av kampen.

- Rosenborg vinner vel fortjent til slutt, men ingen kunne sagt noe om det haddde blitt uavgjort. Men bevares, ut i fra alle 100 prosent sjansene til RBK vinner de fortjent til slutt.

Og fortsetter;

- Men det er godt å se at vi er på høyde med RBK i store perioder av kampen.

Like etter pause var Sapara i gang igjen. En nydelig pasning fant Iversen på bortre stolpe og hans heading over Espen Bugge Pettersen var av høy klasse.

- Steffen har en del spisskompetanser ingen andre i Tippeliagen har, sa Lyngen til ABC Nyheter.

Straffe

Da det så ut som Rosenborg var i ferd med å avgjøre kampen, kom hjemmelaget plutselig tilbake. Linjemannen oppdaget en hands på Alexander Tettey på Adriano Munoz’ innlegg. Straffesparket dundret Tommy Knarvik inn, og på de neste ti minuttene skapte hjemmelaget mer enn på den første timen. Olav Zanettis suser i tverrliggeren var imidlertid det nærmeste de kom.

– Vi hadde dem der, men på dette nivået må slike sitte for at det skal bli poeng, mente Thodesen som innrømmet at ikke var ufortjent at det var Rosenborg som vant.

Personvernpolicy