Døde i arbeidsulykke på Mongstad

En mann fra Filippinene døde av skadene han pådro seg i en arbeidsulykke om bord på et gasstankskip ved Statoil-anlegget på Mongstad søndag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 49 år gammel mann fra Filippinene døde av skadene han pådro seg i en arbeidsulykke om bord på et gasstankskip ved Statoil-anlegget på Mongstad søndag formiddag.

En 32 år gammel mann ble alvorlig skadd i ulykken, som skjedde da gasstankskipet «Good Wood» var i ferd med å klappe til kai i 9-tiden søndag.

- De to mennene ble trolig truffet av en fortøyningsvaier idet båten skulle legge til, sier konsernsjef Frank Harry Toftesund i skipets agent Ole R. Olsen til NTB.

De to arbeiderne, som begge er fra Filippinene, ble brakt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen etter ulykken. 49-åringen døde på sykehuset av skadene han pådro seg, får NTB opplyst av politiet i Hordaland. Ifølge Haukeland universitetssjukehus er tilstanden til den 32 år gamle mannen alvorlig, men stabil.

Operasjonsleder Konrad Grindeland i Hordaland politidistrikt sier til NTB at ulykken er under etterforskning.

- Begge de to jobbet på skipet. Hva som har skjedd og hvordan ulykken kunne skje, kan jeg ikke gå inn på nå, sier Grindeland.

Arbeidstilsynet, Sjøfartsinspektøren og Sjøfartsdirektoratet er orientert om det som skjedde (©NTB)

Personvernpolicy