Vil bli ny eldregeneral

Rune Gerhardsen (Ap) vil bli partiets eldregeneral, slik Carl I. Hagen er det for Frp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXFoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Rune Gerhardsen (Ap) vil gi de eldre valgfrihet også i den kommunale helsetjenesten, og sier han mer enn gjerne blir partiets eldregeneral, slik Carl I. Hagen er det for Frp.

- Jeg blir det mer enn gjerne, sier Gerhardsen til NRK.

Utfordrer Fremskrittspartiet

Byrådslederkandidaten i Oslo utfordrer Fremskrittspartiet på eldrepolitikken i valgkampen og mener valgfrihet også må tilbys i den kommunale helsetjenesten.

- Jeg kan ikke begripe hvorfor ikke Fremskrittspartiet, som styrer denne sektoren i Oslo, ikke har laget valgfrihet for de eldre innenfor den kommunale hjemmetjenesten, sier Gerhardsen til NRK.

Han mener det er mye lettere å tilby valgfrihet i den kommunale tjenesten enn i den private, på grunn av det store antallet offentlig ansatte pleiere.

- Men det har de ikke interessert seg for i det hele tatt. Jeg har sagt at vi skal ikke stenge en eneste institusjon, vi skal ikke ta fra noen noe, sier Gerhardsen, som understreker at pleietrengende eldre skal få gode nok tilbud i den kommunale helsetjenesten. Gerhardsen smetter inn ytterligere valgflesk ved å love at boligskatten ikke gjeninnføres i Oslo dersom Arbeiderpartiet går seirende ut av høstens kommunevalg i hovedstaden. (©NTB)

Hva synes du? Hvem er best som eldregeneral, Rune Gerhardsen eller Carl I. Hagen?

Registrer deg her eller logg på for å kommentere nedenfor!

Personvernpolicy