Kritisk til politiets terrorraid

Kritisk til politiets terrorraid
Kritisk til politiets terrorraid

I midten av mai raidet PST leiligheten til en 31 år gammel mann i forbindelse med etterforskningen av al-Qaidas terroraksjoner i Algerie i april. 31-åringens forsvarer er kritisk til politiets framgan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Foto: Heiko Junge / SCANPIX

- Jeg er enig i at politiet - og særlig PST - skal ha vide rammer, og drive oppsøkende arbeid. Det er til beste for riket. Men det reiser seg spørsmål når man går over fra å drive oppsøkende arbeid til å ransake disse personene, og trer inn i den private sfæren til folk. Det krever en skriftlig beslutning fra påtalemakten som skal meddeles dem det gjelder, sier 31-åringens forsvarer, advokat Abid Q. Raja, til Dagbladet.

Mistenkt som terrorist

31-åringen sier han ikke har noe å skjule. Han forteller at to sivile polititjenestemenn gikk gjennom leiligheten, mobiltelefonen, noterte alle kontaktene og spurte ham ut i to timer.

- De kom med en rekke insinuasjoner om at jeg er en islamist. Det føltes krenkende og ubehagelig, sier mannen, som forteller at politiet blant annet reagerte på TV-en hans, av merket SABA. TV-en får navnet Sahaba - Profetens følgesvenn, dersom man legger inn HA midt i ordet.

- Jeg føler meg mistenkt som terrorist. Det er en helt sinnssyk anklage å få rettet mot seg, sier 31-åringen.

31-åringen er født i Nord-Afrika, men har bodd i Norge siden han var barn. Han er utdannet kjemiingeniør og har i dag en toppjobb i et anerkjent firma. Han har dobbelt statsborgerskap i Norge og et nordafrikansk land. De eneste han har kontakt med i hjemlandet er familie og noen få venner.

PST tause

PST forklarte at de var hjemme hos mannen i forbindelse med etterforskningen av terrorangrepene i Algeries hovedstad Alger for en måned siden. 33 personer ble drept og 200 skadd i angrepene. PST ønsker ikke å kommentere saken.

- På generelt grunnlag kan jeg si at det er en primæroppgave for politiet å gå rundt og prate med folk. På generelt grunnlag kan jeg også si at vi vet at det er personer i Norge som har tilknytning til terrornettverk i utlandet, sier informasjonssjef Trond Hugubakken i PST til avisen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus