Åpen for alle - alltid

Kritisk til politiets terrorraid

Kritisk til politiets terrorraid
Kritisk til politiets terrorraid
Artikkelen fortsetter under annonsen

I midten av mai raidet PST leiligheten til en 31 år gammel mann i forbindelse med etterforskningen av al-Qaidas terroraksjoner i Algerie i april. 31-åringens forsvarer er kritisk til politiets framgan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOTO:
Foto: Heiko Junge / SCANPIX

- Jeg er enig i at politiet - og særlig PST - skal ha vide rammer, og drive oppsøkende arbeid. Det er til beste for riket. Men det reiser seg spørsmål når man går over fra å drive oppsøkende arbeid til å ransake disse personene, og trer inn i den private sfæren til folk. Det krever en skriftlig beslutning fra påtalemakten som skal meddeles dem det gjelder, sier 31-åringens forsvarer, advokat Abid Q. Raja, til Dagbladet.

Mistenkt som terrorist

31-åringen sier han ikke har noe å skjule. Han forteller at to sivile polititjenestemenn gikk gjennom leiligheten, mobiltelefonen, noterte alle kontaktene og spurte ham ut i to timer.

- De kom med en rekke insinuasjoner om at jeg er en islamist. Det føltes krenkende og ubehagelig, sier mannen, som forteller at politiet blant annet reagerte på TV-en hans, av merket SABA. TV-en får navnet Sahaba - Profetens følgesvenn, dersom man legger inn HA midt i ordet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg føler meg mistenkt som terrorist. Det er en helt sinnssyk anklage å få rettet mot seg, sier 31-åringen.

31-åringen er født i Nord-Afrika, men har bodd i Norge siden han var barn. Han er utdannet kjemiingeniør og har i dag en toppjobb i et anerkjent firma. Han har dobbelt statsborgerskap i Norge og et nordafrikansk land. De eneste han har kontakt med i hjemlandet er familie og noen få venner.

PST tause

PST forklarte at de var hjemme hos mannen i forbindelse med etterforskningen av terrorangrepene i Algeries hovedstad Alger for en måned siden. 33 personer ble drept og 200 skadd i angrepene. PST ønsker ikke å kommentere saken.

- På generelt grunnlag kan jeg si at det er en primæroppgave for politiet å gå rundt og prate med folk. På generelt grunnlag kan jeg også si at vi vet at det er personer i Norge som har tilknytning til terrornettverk i utlandet, sier informasjonssjef Trond Hugubakken i PST til avisen. (©NTB)