Ønsker å slå EM-mesteren

Ønsker å slå EM-mesteren
Ønsker å slå EM-mesteren

Hekkeløperen Christina Vukicevic løp lørdag inn til en tredjeplass i 100 meter hekk, på personlig bestetid 13,20 sekunder. - Nå vil jeg møte Susanna Kallur, sier en offensiv løperske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Hekkeløperen Christina Vukicevic løp lørdag inn til en tredjeplass i 100 meter hekk, på personlig bestetid 13,20 sekunder. Foto t.v.: Morten Holm / SCANPIX

Foto på forsiden: Erlend Aas / SCANPIX .

Vukicevic fikk sist helg notert samme tid manuelt under et treningsløp på Bislett, men det ble ikke godkjent som en offisiell tid. Lørdag slo hun flere løpere i verdenstoppen under Grand Prix-stevnet i Nederland lørdag. Blant de sterke løperne hun slo er Jenny Kallur fra Sverige.

- Nå vil jeg møte europamester Susanna Kallur, sa en blid hekkeløperske til TV2 etter stevnet.

Susanna Kallur er Jennys tvillingsøster.

- Feltet hun løper i her er veldig sterkt, så det er en imponerende prestasjon. Hun er på et høyt internasjonalt nivå, sier sportssjef i Norges Fri-idrettsforbund Ketil Tømmernes til NTB.

Målet er U23-EM

Han forteller også at sesongåpningen i år har vært veldig bra, og at det ser lyst ut med tanke på U23-EM i juli.

- I forhold til i fjor er dette veldig bra. Hun har jobbet veldig godt og hardt i vinter og hun har fullt fokus på idretten sin, sier han. Vukicevic har tidligere sagt til NTB at målet for sesongen er å delta i U23-EM, men om hun klarer å løpe korthekken på under VM-kravet på 13,11 reiser hun til VM i Osaka.

- Hun reiser vel om hun klarer kravet, og nå ser jo det veldig lyst ut, sier Tømmernes. Målet hennes i U23-EM er, ifølge Tømmernes å havne blant de fem beste. Da Vukicevic vant sølv på korthekken (100 meter) i junior-VM i Beijing i fjor, løp hun på 13,34 sekunder. Vinneren av løpet ble Nicole Dumby fra USA, hun løp på 12,88.

Sterk forbedring

- Jeg har løpt mye, og testene viser at jeg er blitt veldig mye raskere på 100 meter, men hekkene har jeg holdt meg unna helt til nå. Derfor kan du godt skrive at jeg er kjempefornøyd med denne åpningen. I 2005-sesongen åpnet jeg med 13,79 i kraftig medvind. Nå ble det 13,26. Det sier det meste, sa Vukicevic til NTB etter treningsløpene på Bislett.

Nå har hun forbedret seg ytterligere. Hun regner med at toppformen ikke slår inn før midt i juli, så VM-kravet er innenfor rekkevidde. (©NTB)

Personvernpolicy