Åpen for alle - alltid

Norgesmestere i maratonorientering

Artikkelen fortsetter under annonsen

Audun Hultgreen Weltzien fra IL Tyrving og Marianne Andersen fra Nydalens SK vant i dag NM-gull i o-idrettens maratondistanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Morten Holm / SCANPIXFoto: Morten Holm / SCANPIX

Frode Estil ble knust av orienteringsløperne: Audun Hultgreen Weltzien fra IL Tyrving og Marianne Andersen fra Nydalens SK leverte et verdensløp, og vant i dag NM-gull i o-idrettens maratondistanse syd for Trondheim.
- Mitt beste løp på lengre distanser i årets sesong, sier Audun Hultgreen Weltzien.
- Dette var en veldig bra økt, sier Marianne Andersen.

Ren utklassing

De kan trygt omtale seg som Norges beste orienteringsløpere for øyeblikket! Weltzien og Andersen vant begge sitt andre strake NM-gull på en uke. Sist lørdag orienterte begge seg til gull i Sandvikas gater i NM i sprintorientering. En uke senere gjør de det samme i NM i ultralangdistanse.
- Dette er kjempegøy! To NM-gull på en uke er fantastisk moro, og begge løpene har vært et delmål i vårsesongen, sier en jublende Audun Hultgreen Weltzien.
Han vant klassen for menn i ren utklassingsstil. Stig Alvestad tok en strålende sølvmedalje, men var nær fire minutter etter Weltzien i mål. Håvard Lucasen fra Ås-UMB tok bronsen. Imponerende plassering av eks-verdensmester Bjørnar Valstad, som løp inn til en sterk femteplass. Det samme kan sies om tidligere toppløper Carl Henrik Bjørseth. Han løp inn til en sterk åttendeplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stor seiersmargin

Marianne Andersen var som forventet i særklasse best i klassen for kvinner. Hun kunne imidlertid gjerne tenke seg litt bedre konkurranse, og det ble ikke spesielt spennende for publikum. Seiersmarginen var på hele 14 minutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg har gjort et dårlig veivalg og fikk noen kroker her og der, men hatt en fantastisk økt i naturskjønne områder. Den første delen av løypa ved Vassfjellet var en flott opplevelse, og det gjør meg trygg at jeg løp jevnt bra hele veien, sier gullvinneren.

Hun føler seg ikke i toppform, men i grei form.
- Målet er selvfølgelig å finne den optimale toppformen under VM i Ukrania i august, men jeg føler at jeg er skikkelig i rute. Føler at grunntreninga i vinter sitter, men mangler det siste. Det er slikt det skal være, sier hun.

Estil imponert

Frode Estil var kraftig imponert over nivået til landets beste orienteringsløpere i dag, og langrennsstjernen endte på 56. plass. Han ble slått med halvannen time av Audun Hultgreen Weltzien, men o-miljøet satte meget stor pris på Estils deltakelse ved Vassfjellet.

Hilde Hovdenak fra Modum OL tok sølvet, og Zsuzsa Fey fra IL Tyrving løp inn til bronse. Olav Lundanes fra Østmarka OK og Mariann Ulvestad fra Heming/Njård løp inn til NM-gull i juniorklassen.