Stjal nyrer fra fattige pakistanere

Ni personer er arrestert i Pakistan, mistenkt for å ha bortført fattige mennesker, dopet dem ned og operert ut nyrene deres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planen var å selge organene til rike utlendinger, ifølge pakistansk politi, som nøstetopp saken etter at en 22 år gammel mann klarte å flykte fra huset hvor de ufrivillige donorene ble holdt fanget.

– Disse fattige menneskene ble gitt bedøvende midler og fratatt nyrene uten å gi samtykke, understreker Lahores politisjef Malik Mohammad Iqbal.

Ti personer ble fredag funnet innesperret i bygningen i en forstad til byen i den østlige delen av Pakistan. Fire av dem hadde allerede fått den ene nyren fjernet.

– Disse folkene er ikke frivillige. De ble lurt. De ble lovet jobber av disse forbryterne, forteller Iqbal.

Mange hundre utlendinger kommer hvert år til Pakistan for å kjøpe nyrer fra fattige, levende donorer. Dette er i utgangspunktet lovlig, så lenge alt skjer frivillig, men den pakistanske nasjonalforsamlingen er i ferd med å behandle en lovendring som vil kunne sette en stopper for den omstridte virksomheten.

Det er fire leger blant dem som nå er siktet for bortføring og organtyveri i Lahore. Politiet tror legene utførte de ufrivillige operasjonene på sykehusene hvor de jobber til daglig. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus