SAS-streiken i Sverige fortsetter

SAS-streiken i Sverige fortsetter
SAS-streiken i Sverige fortsetter

Streiken blant kabinansatte i svenske SAS fortsetter, og en rekke flyginger vil bli innstilt også søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Streikevakter på Arlanda fredag formiddag. SAS innstilte alle sine avganger fra Arlanda fredag, etter at de svenske kabinansatte ble tatt ut i streik. Foto t.v: Janerik Henriksson / SCANPIX

Foto på forsiden: Ida Eklund / SCANPIX SVERIGE

Det opplyste selskapet i en pressemelding lørdag. Forhandlingene mellom SAS og de kabinansattes fagforbund HTF ble gjenopptatt lørdag morgen, uten at dette førte til noe umiddelbart gjennombrudd.100 avganger var innstilt lørdag, og mellom Oslo og Stockholm gikk det kun to rundturer.

- Trafikken har likevel gått greit, og det har ikke vært store problemer. De norske avgangene har vært store maskiner og vi har booket om en del av passasjerene, sier informasjonssjef Kenneth Vikse i SAS til NTB.

For de kabinansatte er det ikke lønn som er stridens eple, men pauser, frihelger og andre vilkår. SAS hevder på sin side at fagforeningens krav om bedre arbeidsvilkår vil koste flyselskapet lønnsøkninger tilsvarende 25 prosent per år.Om lag 20.000 reisende ble rammet da 800 svenske kabinansatte la ned arbeidet fredag. (©NTB)

Personvernpolicy