Israel bombet Hamas-bygning

Israel bombet Hamas-bygning
Israel bombet Hamas-bygning

Minst fire medlemmer av Hamas ble drept i et israelsk luftangrep på Gazastripen lørdag formiddag, ifølge palestinsk helsepersonell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Palestinere leter etter drepte under restene av Hamas-bygningen som ble bombet av Israel. FOTO: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa (GAZA)

Angrepene var rettet mot en bygning som brukes av sikkerhetsstyrker som kontrolleres av den islamistiske gruppen. Minst 20 personer skal ha blitt såret da bygningen ble bombet.

Også flere andre mål ble rammet lørdag, den tiende dagen på rad med israelske luftangrep i det palestinske området. En treningsleir som brukes av Hamas utenfor flyktningleiren Shati ble truffet, i tillegg til en vaktbu i nærheten av hjemmet til den palestinske statsministeren Ismail Haniyeh. Her ble minst tre tilfeldig forbipasserende såret.

Natt til lørdag pågrep israelske soldater enda en av Hamas-ministerne i den palestinske regjeringen.

Ministeren Wafsi Qabha ble hentet fra sitt hjem i Jenin på Vestbredden av en gruppe israelske soldater som ankom i et 20-tall jeeper, opplyser Qabhas kone og palestinske sikkerhetskilder.

Torsdag pågrep israelske styrker 33 ledende Hamas-medlemmer i det som Israel sier var et forsøk på å få palestinske militante til å slutte å avfyre raketter mot Israel. Blant dem som ble tatt til fange, var utdanningsminister Nassereddin al-Shaer, tre medlemmer av den lovgivende forsamlingen og fire borgermestre. (©NTB)

Personvernpolicy