Bot for nakenfilming

To tenåringer får bot for å ha filmet nakne jenter i dusjen i Sarpsborghallen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To gutter på henholdsvis 17 og 18 år, fra Sarpsborg må betale til sammen 8.000 kroner i bot etter å ha snikfilmet dusjende jenter i Sarpsborghallen.

Ifølge straffeloven er filmingen å regne som seksuelt krenkende, eller uanstendig adferd, melder NRK.

Filmingen skjedde i februar i år, og ingen av jentene som ble ofre for filmingen hadde gitt sitt samtykke. Siden begge guttene tilsto uforbeholdent slapp guttene med bøter.
I tilståelsesdommen betyr det at 18-åringen fikk 5.000 kroner i bot, mens 17-åringen slapp med 3.000 kroner i bot. Begge fikk i tillegg to års prøvetid.

Saken i Sarpsborg er veldig lik en hendelse i Trysil i januar 2006. Da ble en 16-åring idømt 3.500 kroner i bot for å ha filmet en jevnaldrende jente i dusjen på Trysil videregående. I etterkant av den hendelsen fikk gutten også straff fra skolen, selv om det aldri ble kjent hva den gikk ut på. Skolen sa seg raskt ferdig med saken dengang.

- Den har nok vært mer belastende for de involverte. Vi er ferdig med denne saken nå. Det har vært viktig for oss å komme inn i normal gjenge og få et godt klassemiljø. Det føler vi at vi har klart, sa rektor Liv Johanne Næsheim til Østlendingen da.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus