Bot for nakenfilming

To tenåringer får bot for å ha filmet nakne jenter i dusjen i Sarpsborghallen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To gutter på henholdsvis 17 og 18 år, fra Sarpsborg må betale til sammen 8.000 kroner i bot etter å ha snikfilmet dusjende jenter i Sarpsborghallen.

Ifølge straffeloven er filmingen å regne som seksuelt krenkende, eller uanstendig adferd, melder NRK.

Filmingen skjedde i februar i år, og ingen av jentene som ble ofre for filmingen hadde gitt sitt samtykke. Siden begge guttene tilsto uforbeholdent slapp guttene med bøter.
I tilståelsesdommen betyr det at 18-åringen fikk 5.000 kroner i bot, mens 17-åringen slapp med 3.000 kroner i bot. Begge fikk i tillegg to års prøvetid.

Saken i Sarpsborg er veldig lik en hendelse i Trysil i januar 2006. Da ble en 16-åring idømt 3.500 kroner i bot for å ha filmet en jevnaldrende jente i dusjen på Trysil videregående. I etterkant av den hendelsen fikk gutten også straff fra skolen, selv om det aldri ble kjent hva den gikk ut på. Skolen sa seg raskt ferdig med saken dengang.

- Den har nok vært mer belastende for de involverte. Vi er ferdig med denne saken nå. Det har vært viktig for oss å komme inn i normal gjenge og få et godt klassemiljø. Det føler vi at vi har klart, sa rektor Liv Johanne Næsheim til Østlendingen da.

Personvernpolicy