Ligger an til gjenvalg i Irland

Ligger an til gjenvalg i Irland
Ligger an til gjenvalg i Irland
Artikkelen fortsetter under annonsen

Irlands statsminister ser ut til å ha vunnet valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Vinner sannsynligvis
Statsminister Bertie Ahern ligger an til gjenvalg i Irland. Det kan ta flere dager før opptellingen og det endelige resultatet er klart, men valgdagsmålinger antyder at det kan bli et jevnt løp mellom Irlands to politiske blokker og at Ahern muligens må finne seg en ny koalisjonspartner. Foto: REUTERS

Dublin (NTB-AP-Reuters): Partiet til Irlands statsminister Bertie Ahern ser ut til å ha sikret seg nok stemmer til at det kan beholde regjeringsmakten.

Men med et svært jevnt løp mellom Irlands to politiske blokker, må Ahern muligens finne seg en ny koalisjonspartner hvis han vil ha en flertallsregjering.

- Det er veldig jevnt. I løpet av den siste uken har velgerne gått tilbake til Aherns parti Fianna Fail. På valgdagsmålingene virker som om partiet nå er i tet, sier tidligere statsminister Garret FitzGerald fredag i en kommentar til valget, som fant sted torsdag.

Aherns moderate parti Fianna Fail har fått en oppslutning på 41,6 prosent, ifølge en valgdagsmåling som ble publisert av den statlige TV-kanalen RTE dagen etter valget. Dermed er partiet omtrent like stort som ved forrige valg i 2002.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aherns nåværende koalisjonspartner, det liberale partiet Progressive demokrater, har imidlertid gått kraftig tilbake og ser kun ut til å ha fått 2,6 prosent av stemmene. Til sammen har partiene dermed 44 prosents oppslutning, mot 46 prosent for fem år siden.

- Jeg tror Ahern kommer til å bli gjenvalgt som statsminister, sier leder for det irske arbeiderpartiet Labour, Pat Rabbitte. (©NTB)