Riis innrømmet doping

Riis innrømmet doping
Riis innrømmet doping

Tidligere sykkelstjerne Bjarne Riis (43) innrømte fredag at han misbrukte doping da han var aktiv syklist på 1990-tallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riis sto fram og fortalte om sin fortid fredag etter flere dager med innrømmelser fra hans tidligere lagkamerater. Tidligere har Erik Zabel, Rolf Aldag, Brian Holm, Christian Henn og Udo Bölts innrømmet misbruk.
- Tiden er kommet for å legge kortene på bordet. Jeg har tatt doping, jeg har tatt EPO. I en periode var det min hverdag. Jeg har selv kjøpt og inntatt doping, avslørte Bjarne Riis på en pressekonferanse i danske Lyngby.
Dansken vant Tour de France sammenlagt i 1996 og sanket fire etappeseirer i verdens mest prestisjefylte sykkelritt. Riis vant også to etappeseirer i Giro d'Italia, og han vant klassikeren Amstel-rittet i 1997.
Da han kom hjem til København etter tidenes første danske Grand Tour-seier i sykling, og det iført den danske mestertrøya, ble Riis hyllet av anslagsvis 100.000 mennesker i den danske hovedstaden.
Riis syklet profesjonelt fra 1986 til 2000.
«Ørnen fra Herning» er i dag eier og teamsjef i Kurt Asle Arvesens danske lag, Team CSC.
Riis vedgikk ingen kjennskap til hvorvidt hans tidligere toppsyklist i Team CSC, italienske Ivan Basso, misbrukte doping. (©NTB)

Personvernpolicy