Løvene på plass i Kristiansand

Norges første løver kom fredag til Kristiansand Dyrepark. Fra og med 16. juni vil de bli tilgjengelig for publikum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de fire løvene som ankom Dyreparken i Kristiansand fredag. Løvene kommer fra Givskud Zoo i Danmark. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXEn av de fire løvene som ankom Dyreparken i Kristiansand fredag. Løvene kommer fra Givskud Zoo i Danmark. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Kristiansand/Oslo (NTB-Hilde Nordlund): To hannløver og to hunnløver kom fredag morgen med ferja fra Danmark til Kristiansand. Dyrene er hentet fra løveparken Givskud Zoo på Jylland.

- Dette har vært et vanvittig spennende døgn, særlig sjarmøretappen fra lastebilen og inn i burene, sier administrerende direktør i Kristiansand Dyrepark, Per Arnstein Aamot til NTB.

Har det bra

Ifølge Aamot gikk det første møtet med løvene bedre enn forventet.

- Jeg hadde ventet at de skulle være mer nervøse og urolige. Men fem minutter etter at de var inne i buret la de seg ned. Nå har de fått sine første kjøttbiter i Norge, og ser ut til å ha det bra, sier han.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXFoto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Dyreparken har investert 45 millioner kroner i det nye området Afrika, der løvene vil være hovedattraksjonen. Området har vært planlagt i tre-fire år. Løvene vil få et uteområde på 5.000 kvm og et inneområde på 300 kvm å boltre seg på.

- Løvene vil ha områder der de kan trekke seg tilbake, både innen- og utendørs, forklarer parkdirektøren.

Trekke folk

Han håper løvene vil trekke til seg flere besøkende.

- Løver er de dyrene folk flest har sagt at de ønsker å se hos oss. Løven er dyrenes konge, og har en enorm styrke og kraft. Det er spennende dyr, sier Aamot.

Dette er første gang det er løver på norsk jord.

- De er veldig tilpassingsdyktige og utvikler tykkere pels om vinteren. Da vi var i Danmark i vinter var det minus fem grader og løveungene løp ut og inn, forteller Aamot.

Det er ennå ikke bestemt hva de fire løvene skal hete.

- Vi kommer til å gå ut med en navneforslags-konkurranse i begynnelsen av neste uke. Akkurat i dag har vi fokusert mest på å få løvene inn i dyreparken, forklarer dyreparkdirektør Per Arnstein Aamot. (©NTB)

Personvernpolicy