800 svenske SAS-ansatte streiker

800 svenske SAS-ansatte streiker
800 svenske SAS-ansatte streiker

800 kabinansatte i SAS la ned arbeidet fredag, og retten til tissepauser er ett av kravene. Det kan bli problemer med flyene til Norge i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Streik
800 flyavganger er innstilt etter at 800 kabinansatte i SAS Sverige gikk ut i streik fredag morgen. Foto: Ida Eklund / SCANPIX SVERIGE

Stockholm (NTB-TT): Om lag 300 av SAS sine flyginger i Sverige ble innstilt fredag som følge av streiken. Ifølge selskapet rammes gjennomsnittlig 20.000 reisende av streiken hver dag.

Nattens forhandlinger mellom HTF, fagforeningen for de kabinansatte, og SAS, var resultatløse

- HTF må respektere det nivået som markedet har gitt, nemlig en lønnsvekst på 10,2 prosent over tre år. Utenom det kan SAS nå ikke komme med andre løsninger, sier Andris Zvejnieks, kommunikasjonsdirektør i SAS Sverige.

Men for de kabinansatte er det ikke lønn som er stridens kjerne, men pauser, frihelger og andre vilkår. SAS hevder på sin side at fagforeningens krav om bedre arbeidsvilkår vil koste flyselskapet lønnsøkninger tilsvarende 25 prosent per år.

- Om lag 80 prosent av de reisende som jeg har snakket med sier de har forståelse for det vi kjemper for. Det handler om at vi skal rekke å spise ordentlig og få tid til å tisse under flygingene, sier streikevakt Calle Hedberg. (©NTB)

Personvernpolicy