Uten spor etter firebarnsmor

Politiet står uten spor etter kvinnen som har vært savnet fra sitt hjem i Mjøndalen i Buskerud i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet friga torsdag et nytt bilde av Belur Sardar som er meldt savnet etter at hun forsvant fra sitt hjem i Mjøndalen mandag 30. april. Foto: Politiet / SCANPIX HANDOUTPolitiet friga torsdag et nytt bilde av Belur Sardar som er meldt savnet etter at hun forsvant fra sitt hjem i Mjøndalen mandag 30. april. Foto: Politiet / SCANPIX HANDOUT

Mjøndalen/ Oslo (NTB-Peter Tálos): Politiet har sendt ut et nyere bilde av henne i håp om flere tips. Søk med sporhund og samtaler med mange av hennes venner og bekjente har ikke resultert i noen funn av Belur Sardar, som sist ble sett 30. april.

Det var den irakiske kvinnens ektemann som meldte henne savnet etter én uke.

Tirsdag valgte politiet å etterlyse kvinnen med navn og bilde.

I kjølvannet av etterlysningen har mange henvendt seg til politiet, men ennå har ingen sagt ifra om sikre observasjoner av savnede etter 30. april.

Usikre observasjoner
– Vi har mottatt tips om observasjoner fra Harstad i nord og sørover. Ingen av tipsene har så langt gitt noen sikre opplysninger om hva som kan ha tilstøtt kvinnen, sier etterforskningsleder Siri Jørgensen ved Nedre Eiker lensmannskontor til NTB.

Selv om mange av tipsene er umulig å kontrollere, blir de likevel tatt seriøst og tatt vare på. Dersom flere melder om samme observasjon i samme område, kan også slike opplysninger være verdifulle, sier etterforskeren.

Søkene med sporhund etter kvinnen har ikke brakt politiet langt fra eiendommen i Mjøndalen. Ved huset til firebarnsfamilien ligger er det elver på to sider, og hundene har ikke vært i stand til å følge spor over vannet.

Sårbare barn
Kvinnens barn er i alderen ett til ni år. Barna har ikke blitt avhørt av politiet, ut over besøkene i hjemmet i forbindelse med at ektemannen meldte kona savnet.

– Barna er i en spesielt sårbar posisjon når en mor er blitt borte uten at man har noe svar på hva som er skjedd. Her velger politiet å gå særlig varsomt fram, sier Jørgensen.

Hun poengterer at det ikke foreligger noen mistanke om at kvinnen skal ha blitt utsatt for noe kriminelt.

Den 1,67 meter høye kvinnen var iført svarte bukser og grønn jakke da hun sist ble sett. På ryggen hadde hun en svart ryggsekk.

Personvernpolicy