SAS innstiller grunnet streikefare

SAS innstiller grunnet streikefare
SAS innstiller grunnet streikefare

SAS har besluttet å innstille nesten all trafikk fra Sverige fredag på grunn av faren for streik blant svenske kabinansatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter nattens resultatløse forhandlinger tvinges SAS Sverige til å innstille all trafikk fredag 25. mai, skriver SAS i en pressemelding. Selskapet ber samtidig alle kunder om unnskyldning for konsekvensene som streikevarselet medfører.

Forhandlingene mellom SAS-ledelsen og fagforeningen til de cirka 800 kabinansatte fortsetter, men selskapet var nødt til å ta en beslutning om å innstille avganger for å hindre at passasjerer blir sittende fast på flyplasser.

- Det har pågått forhandlinger hele natten, og de pågår fortsatt. Men senest i løpet av formiddagen må vi bestemme hvilke fly som må innstilles fredag, sa presseansvarlig Ulrika Fager torsdag morgen.

SAS' konsernsjef Mats Jansson sier i et intervju at det som nå skjer, ligner en eksistensiell krise for selskapet. Han er bestyrtet over at SAS er på vei inn i den tredje streiken etter at han tiltrådte for fem måneder siden, og han hevder at det har utviklet seg en streikekultur i selskapet:

- Vi og Alitalia ligger på topp i streikeligaen i Europa. Vi som jobber i SAS, må innse at vi er i forbruksbransjen, at vi er til for kundene og ikke omvendt, sier Jansson til avisen Dagens Industri.

Han fremholder også at selskapet opererer på et fritt marked og at man ikke kan drømme seg tilbake til fortiden. (©NTB)

(begge foto: Scanpix)

Oppdatert med innstillinger klokken 12.30.

Personvernpolicy