Riise: - Vi var best

John Arne Riise var svært skuffet etter tapet i mesterligafinalen, og visste ikke om det var trøst eller salt i såret at Liverpool spilte best.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er veldig skuffet. Vi dominerte fullstendig i annen omgang og kjørte over dem. De hadde vel to sjanser eller noe. Hvis vi hadde blitt utspilt og tapt, ville det vært greit nok. Men vi var bedre enn Milan, og derfor er vi en veldig, veldig skuffet gjeng, hevdet Riise til TV3.

Han fant litt trøst i prestasjonen også.

- Vi presterte mye bedre denne gangen enn i forrige finale, helt klart. Kanskje var vi bedre forberedt, og vi visste hva vi gikk til. Vi er skuffet, men vi kan holde hodet høyt, for vi vet vi var bedre, sa han.

- Første omgang var jevn, men de fikk et flaksemål helt på slutten. Annen omgang er kanskje noe av det bedre vi kan gjøre. Vi dominerte den fullstendig. Vi visste de kom til å bli slitne, og regnet med at vi var i bedre fysisk form enn dem. De ble slitne og klarte ikke å følge oss.

Men uttelling fikk ikke laget, det fikk derimot Milan.

- De scoret på en kontring hvor de utnyttet mellomrommet. Vi visste at det var de gode på, men vi var også litt slitne, og det er vanskelig å gjøre alt som planlagt. Da vi fikk et mål, hadde de allerede scoret to, konstaterte Riise.

Han skrøt av tilhengerne som hyllet laget etter tapet.

- Jeg hadde så mye folk her som støttet meg og laget. Og fansen, du ser det nå etter kampen. De vet vi gjorde vårt beste og er stolte av oss, sa han mens Liverpool-tilhengerne fortsatt sang på tribunen.

- Jeg er stolt over å ha spilt to mesterligafinaler på tre år. Jeg er skuffet over å ha tapt, men det var stort å være med. (©NTB)

Milan (Italia) - Liverpool (England) 2-1 (1-0)

Olympiastadion

63.000 tilskuere

Mål: 1-0 Filippo Inzaghi (45), 2-0 Inzaghi (82), 2-1 Dirk Kuyt (89).

Dommer: Herbert Fandel, Tyskland.

Gult kort: Gennaro Gattuso (40), Marek Jankulovski (54), Milan, Javier Mascherano (58), Jamie Carragher (60), Liverpool.

Lagene:

Milan (4-3-2-1): Dida - Massimo Oddo, Alessandro Nesta, Paolo Maldini, Marek Jankulovski (Kakha Kaladze fra 80.) - Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini - Clarence Seedorf (Giuseppe Favalli fra 90.), Kaká - Filippo Inzaghi (Alberto Gilardino fra 88.).

Ubenyttede reserver: Zeljko Kalac - Cafu, Serginho, Cristian Brocchi.

Liverpool (4-5-1): José Reina - Steve Finnan (Alvaro Arbeloa fra 88.), Daniel Agger, Jamie Carragher, John Arne Riise - Jermaine Pennant, Javier Mascherano (Peter Crouch fra 78.), Xabi Alonso, Steven Gerrard, Boudewijn Zenden (Harry Kewell fra 59.) - Dirk Kuyt.

Ubenyttede reserver: Jerzy Dudek - Sami Hyypiä, Mark Gonzalez, Craig Bellamy.

Personvernpolicy