Inzaghi sikret Milans revansj

Inzaghi sikret Milans revansj
Inzaghi sikret Milans revansj

Et heldig frisparkmål og en typisk måljegers scoring var alt Filippo Inzaghi og Milan trengte for å få revansj mot Liverpool i mesterligafinalen onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frispark

Sammen med spillerne tok Milan-president, og tidligere statsminister i Italia, Silvio Berlusconi del i feiringen av seieren over Liverpool.

(Foto: REUTERS/Phil Noble (GREECE)

Aten (NTB):

Milan (Italia) – Liverpool (England) 2-1 (1-0)

Olympiastadion

63.000 tilskuere

Mål: 1-0 Filippo Inzaghi (45), 2-0 Inzaghi (82), 2-1 Dirk Kuyt (89).

Dommer: Herbert Fandel, Tyskland.

Gult kort: Gennaro Gattuso (40), Marek Jankulovski (54), Milan, Javier Mascherano (58), Jamie Carragher (60), Liverpool.

Lagene:

Milan (4-3-2-1): Dida – Massimo Oddo, Alessandro Nesta, Paolo Maldini, Marek Jankulovski (Kakha Kaladze fra 80.) – Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini – Clarence Seedorf (Giuseppe Favalli fra 90.), Kaká – Filippo Inzaghi (Alberto Gilardino fra 88.).

Ubenyttede reserver: Zeljko Kalac – Cafu, Serginho, Cristian Brocchi.

Liverpool (4-5-1): José Reina – Steve Finnan (Alvaro Arbeloa fra 88.), Daniel Agger, Jamie Carragher, John Arne Riise – Jermaine Pennant, Javier Mascherano (Peter Crouch fra 78.), Xabi Alonso, Steven Gerrard, Boudewijn Zenden (Harry Kewell fra 59.) – Dirk Kuyt.

Ubenyttede reserver: Jerzy Dudek – Sami Hyypiä, Mark Gonzalez, Craig Bellamy.

Inzaghi sørget for at milaneserne fikk hevn for finaletapet i 2005 med sine to scoringer da Liverpool ble slått 2-1.

Først sørget spissveteranen for 1-0 like før pause. Andrea Pirlos frispark var på vei mot keeperhjørnet, men skuddet traff skulderen til Inzaghi og føk i mål forbi en utspilt José Reina mellom Liverpools stenger.

Ti minutter før slutt punkterte samme mann kampen. Kaka spilte fri italieneren som lurte offsidefellen, rundet Reina og trillet inn 2-0.

- Det der har vi sett 220 ganger i italiensk serie A. Gjennomspill, rykk og kontrolèrt forbi keeper. Det er bare å ta av seg hatten for Inzaghi. En fantastisk spiss. En spiss Liverpool mangler, sa Erik Solèr i TV3-studioet etter kampen.

Ingen reprise

Det ble ingen drømmereprise for John Arne Riise og co. For to år siden snudde de 0-3 ved pause til seier på straffer og mesterligatriumf – mot nettopp Milan.

Selv om Dirk Kuyt headet inn et lite håp for engelskmennene minuttet før full tid. Daniel Agger stusset et hjørnespark videre til nederlenderen som stanget inn reduseringen i motsatt hjørne.

Erik Solèr mente Liverpool ble for feige mot slutten av kampen.

- Benitez skulle dyttet inn på Crouch mye tidligere. Når Liverpool får så store rom på kanten må du ha noe store spillere foran mål. Det blir feil når det er Kuyt som slår innleggene, var noe av det Start-investoren mente etter kampen.

Maldini historisk

På Olympiastadion i Aten var det Milan-kaptein Paolo Maldini som stolt kunne heve trofeet etter revansjen.

I sin åttende finale ble backveteranen den eldste utespiller og eldste kaptein i en mesterligafinale noensinne. Sammen med lagkameratene kunne han motta publikums hyllest som Atens store helter.

Milan skulle opprinnelig aldri vært med i mesterligaen denne sesongen. Storklubben ble først utestengt fra turneringen som følge av den italienske kampfiksingsskandalen i fjor sommer, men fikk senere likevel delta.

Det er nok Milan-spillerne glade for nå.

Liverpool hadde med sitt aggressive spill vært det førende laget i hele 1. omgang, helt til Inzaghi i stedet styrte inn 1-0 til Milan like før pause.

Håpet på mirakel

Liverpool hadde verre utgangspunkt i Istanbul for to år siden med 0-3 ved pause, og håpet på et nytt mirakel. Men denne gang ble det ikke noen gjentakelse for Rafael Benitez’ mannskap.

Etter hvilen la Milan seg mer bakpå, og de rødkledde presset på. Men foruten Kuyts redusering på tampen av kampen, manglet de store sjansene.

Steven Gerrard var nær ved å gjøre 1-1 da han kom alene med Dida. Men kapteinen som har reddet Liverpool så mange ganger før, misset fra spiss vinkel.

For mens Liverpool slet med å omsette sjansene sine, var Milan langt mer effektive. Åtte minutter før slutt levnet Inzaghi ingen tvil.

Kuyts redusering var ikke nok. Milans revansj var et faktum.

John Arne Riise spilte en god finale på Liverpools venstre backposisjon. Han ladet kanonen i 1. omgang, men skuddet gikk over fra rundt 25 meter.

Drillo: - Tam finale

TV3s ekspertkommentator, Egil Drillo Olsen, mente finalen langt fra ble noe høydepunkt.

- En tam finale hvor Liverpool alt i alt faktisk var best, men Milan utnyttet sjansene sine best

I tillegg til selve spillet var Drillo opptatt av dommerens prestasjoner.

- Jeg har aldri sett en dommer blåse så mye til fordel for det forsvarende lag noen gang. Uansett hva som skjedde ble det dømt mot angriperen. Ganske utrolig

Riise: - Vi var best

– Vi er veldig skuffet. Vi dominerte fullstendig i annen omgang og kjørte over dem. De hadde vel to sjanser eller noe. Hvis vi hadde blitt utspilt og tapt, ville det vært greit nok. Men vi var bedre enn Milan, og derfor er vi en veldig, veldig skuffet gjeng, sa Riise til TV3.

Han fant litt trøst i prestasjonen også.

– Vi presterte mye bedre denne gangen enn i forrige finale, helt klart. Kanskje var vi bedre forberedt, og vi visste hva vi gikk til. Vi er skuffet, men vi kan holde hodet høyt, for vi vet vi var bedre, sa han.

– Første omgang var jevn, men de fikk et flaksemål helt på slutten. Annen omgang er kanskje noe av det bedre vi kan gjøre. Vi dominerte den fullstendig. Vi visste de kom til å bli slitne, og regnet med at vi var i bedre fysisk form enn dem. De ble slitne og klarte ikke å følge oss.

Riise valgte også å hylle supporterne.

– Jeg hadde så mye folk her som støttet meg og laget. Og fansen, du ser det nå etter kampen. De vet vi gjorde vårt beste og er stolte av oss, sa han mens Liverpool-tilhengerne fortsatt sang på tribunen.

– Jeg er stolt over å ha spilt to mesterligafinaler på tre år. Jeg er skuffet over å ha tapt, men det var stort å være med.

Les også:

ABC Nyheter fulgte kampen