Ingen forbindelse til PKK

Ingen forbindelse til PKK
Ingen forbindelse til PKK

Tyrkisk politi har ikke klart å bevise en forbindelse til PKK, selv om eksplosivene, metoden og nylige trusler peker i retning av terroristorganisasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mot PKK:
Slektninger av Muzaffer Savas, 28, som ble drept i tirsdagens angrep, roper slagord mot PKK under hans begravelse i Ankara. Foto: Scanpix/Reuters/Umit Bektas

PKK: Ingen forbindelse

- Vi har ingen forbindelse til angrepet, uttaler PKK gjennom nettstedet til nyhetsbyrået Firat.

Nyhetsbyrået skal ifølge Reuters ha nære bånd til terroristorganisasjonen.

Selvmordsbomberen identifisert

Tyrkisk politi har fastslått at en selvmordsbomber var årsaken til eksplosjonen i Tyrkias hovedstad Ankara, som krevde seks liv tirsdag ettermiddag. Selvmordsbomberen er identifisert som 28 år gamle Guven Akkus. Akkus har tidligere har blitt arrestert for «offentlig uorden», motstand mot politiet og for å henge opp ulovlige plakater.

Akkus gjennomførte ifølge Tyrkias anti-terrormyndigheter angrepet med plastiske eksplosiver festet rundt kroppen.

Kan ha handlet alene

Politiet søkte i dag forbindelser mellom Akkus og PKK, som de mistenker for å stå bak aksjonen. De har så langt ikke lyktes i å bevise en forbindelse.

- Våre funn så langt tyder på at han handlet alene. Men undersøkelsene fortsetter, uttalte Ankaras guvernør Kemal Onal ifølge Turkish Press, etter et møte med anti-terror-myndighetene i dag.

Ingen har så langt tatt ansvar for angrepet. 8 mistenkte er så langt arrestert.

- Den typen eksplosiver som ble brukt og måten angrepet ble gjennomført på kjennetegner PKK, fortalte Onal.

200 kilo plastiske eksplosiver av denne typen har blitt beslaglagt i operasjoner mot PKK i tyrkiske byer, blant disse Izmir, Istanbul og flere byer i øst.

Videre avsluttet PKK 18 mai en ensidig våpenhvile, og PKK-kommandanten Murat Karayilan har ifølge dagsavisen Sabah anklaget tyrkisk etterretning for eksplosjoner i den Nordirakiske byen Arbil, og har uttalt at tilsvarende eksplosjoner vil finne sted sentralt i Ankara.

Personvernpolicy