Åpen for alle - alltid

Flyvertinne var ravende full

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den berusede flyvertinnen som ble pågrepet på Tromsø lufthavn 30. april hadde 2,99 i promille. - Trolig har hun trening i å drikke, mener Folkehelseinstituttet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tromsø (NTB): - Jeg har aldri vært borti at flymannskap i tjeneste har hatt slik promille. Det har jeg kun lest om i internasjonale tidsskrifter, sier divisjonsdirektør Jørg Mørland ved Nasjonalt folkehelseinstitutt til avisen Tromsø.

Den 37 år gamle russiske flyvertinnen ble pågrepet kort tid etter at Aeroflot-maskinen hadde landet. De første alkoholmålingene viste at hun hadde 1,5 i promille, men blodprøven viste altså mye høyere alkoholkonsentrasjon.

- Det er uvanlig å kunne gå oppreist med nesten 3 i promille. Trolig har vedkommende trening i å drikke alkohol, sier Mørland.

Kvinnen har innrømmet at hun delte en liter whisky med fem andre noen timer før hun ble pågrepet. Kvelden før flygingen har hun forklart at hun drakk tre halvlitere med sterkøl.

Flyvertinnen får nå sparken fra Aeroflot-Nord, sier selskapets representant i Tromsø, Alexander Galitski, til Nordlys.

Kvinnen er tiltalt for brudd på luftfartslovens bestemmelser om at man ikke kan tjenestegjøre om bord i et fly i ruspåvirket tilstand. Rettssaken mot henne starter 29. mai. (©NTB)