Nordmenn sentrale i billettskandalen

Nordmenn sentrale i billettskandalen
Nordmenn sentrale i billettskandalen

Norske reiseselskap er tungt involvert i billettskandalen som er avslørt i forbindelse med finalen i Champions League.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn lurt i Athen

Norske reiseselskap skal ha blitt lurt i sin streben etter å skaffe norske Liverpool-supportere billetter til kveldens store finale mot AC Milan i Athen.

Foto: REUTERS/Yiorgos Karahalis (GREECE)

Tom Karoliussen i Premier Travel, som i går måtte avlyse turen for over 100 norske Liverpool-fans, sa at kampbilletten til finalen ikke var noe problem. Både ABC Nyheter og Liverpool-supporter Roy Jespersen fikk dette bekreftet av sjefen for det norske reiseselskapet.

Men Jespersen er nå et levende bevis på at Karoliussen nok tok litt for store ord i sin munn.

-I går kveld bekreftet Tom Karoliussen i Premier Travel at kampbilletten var i orden. Jeg kastet meg rundt og booket fly til København, og videre til Athen. Nå har jeg akkurat kommet meg frem, men fått beskjed at billettene er falske, sier Liverpool-supporteren på telefon fra Athen.

- Det er fullstendig kaos, ingen vet hva som skjer.

Tom Karoliussen i Premier Travel sier til ABC Nyheter at han har kjøpt billettene av et annet reiseselskap i Norge.

- Jeg kjøpte 170 billetter av Downhill Travel for én million kroner, men sa fra meg 150 stykker da flyturen ble kansellert. De resterende 20 billettene valgte jeg å beholde i tilfelle noen ville dra. Nå viser det seg at disse billettene er falske. Jeg vet ikke så mye mer enn det foreløpig.

Downhill Travel, som Karoliussen kjøpte billettene av, er «Italia-eksperter» og hadde ordnet billetter gjennom kontakter inn mot Italia.

Nå vet ikke Karoliussen i Premier Travel om han er svindlet av selskapet i Fredrikstad, eller om det er Downhill som er blitt lurt av sine italienske kontakter.

- Jeg frykter det verste, sier Karoliussen til ABC Nyheter.

Dro likevel

«Pool»-supporter Roy Jespersen, som hadde bestilt tur gjennom Premier Travel, lette etter alternativer for å komme seg til Athen, og klarte det. Men avgjørelsen om å dra tok han ikke før bekreftelsen på kampbillett var i orden. Den fikk han som sagt av Karoliussen i går kveld.

- Karoliussen sa til meg at billetten var i orden. Da bestilte jeg tur. Totalt har det kostet meg 10.000 kroner.

Ifølge Jespersen, som nå sitter billettløs i Athen, er det cirka 50 stykker som fant bryet verdt å komme seg på egenhånd til finalebyen.

- Det er ingen her nå som har billett. Ingen av oss som hadde bestilt gjennom Premier i hvertfall.

Brite arrestert

En britisk 29-åringen ble i dag arrestert i Athen fordi han skal ha distribuert falske billetter. Han skal ifølge nyhetsbyråer solgt 50 falske billetter til en verdi av 9.000 kroner stykket.

Karoliussen bekrefter ovenfor ABC Nyheter at det er snakk om samme mann som Downhill har jobbet med for å skaffe billetter til kampen.

- Han som nå er arrestert i Athen er samme mann som er linken til Downhill. Men hvordan det hele henger ihop, vet jeg ikke. Men jeg er redd for at det er jeg som sitter igjen med skjegget i postkassen. Jeg har tross alt betalt sinnsykt mye for billetter som nå ikke eksisterer.

Roy Jespersen bekrefter at briten er den involverte personen.

- Vi fikk beskjed med en gang vi kom ned at det var arrestert en fyr, og at det var han som hadde «våre» billetter. Nå vrimler det av politi her som jager folk som både kjøper og selger billetter.

Jobber på spreng

Men Jespersen er fast bestemt på å komme seg innenfor portene før klokken 20.45 i kveld.

- Det er en person som jobber i Downhill Travel som hjelper oss. Nå gjør jeg alt for å få tak i en billett. Vi har satt i gang det vi kan for å komme oss inn på stadion. Til og med overnatting har jeg klart å ordne. Men det feteste av alt, kampbilletten, er det verre med. Dette her er f*** så surt, sier Liverpool-tilhengeren oppgitt.

Kjetil Karlsen i Downhill Travel var opptatt i et møte og kunne ikke uttale seg om saken da ABC Nyheter ringte for en kommentar.

Les også:

Billettkaoset i gang

- Milan vinner 2-1

Norske supportere utestengt fra festen

Bjørnebye: - Vond følelse før kampen

Personvernpolicy