Åpen for alle - alltid

Ett gjesp og du er sparket

Ett gjesp og du er sparket
Ett gjesp og du er sparket
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her kan du miste jobben for et gjesp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Gjesp og mist jobben
Et australsk motell har laget en arbeidsavtale utenom det vanlige. Foto: Flickr.

Et motell i den australske delstaten New South Wales har fått fagforeningene i Australia til å tenne på alle plugger. Ansatte ved Lilac City Motor Inn i byen Goulburn risikerer nemlig å miste jobben dersom de gjesper i arbeidstiden.

I tillegg til gjesping, får de ansatte ifølge arbeidsavtalen heller ikke dra fingrene gjennom håret eller dra i strikket til bh'en så lenge de befinner seg på jobb.

Leder for organisasjonen Unions New South Wales, John Robertson, sier til den australske nyhetskanalen ABC at han er sjokkert over arbeidsavtalen.

– Jeg synes det er helt uhørt at du skal kunne si opp noen bare fordi de drar hånda gjennom håret, klør seg på nesa eller justerer bh'en.

Robertson mener imidlertid at folk i Australia må belage seg på å forholde seg til flere og flere slike avtaler dersom John Howard fortsetter som statsminister i landet etter valget senere i år.

Opposisjonsleder Kevin Rudd sier til ABC at australske arbeidsavtaler ofte er urettferdige, og at han ønsker å få omgjort lovene til å være mer på arbeidernes premisser.

– Når det finnes eksempler som dette skjønner du at lovene i Australia har gått for langt.