- Han er tidenes største fotballspiller

- Han er tidenes største fotballspiller
- Han er tidenes største fotballspiller

Steinar Nilsen har bare gode ord å si om sin tidligere lagkamerat, Paolo Maldini, i Milan. - En hedersmann, sier Tromsøs trener til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidenes fotballspiller
Født: 26/6 1968 i Milano.
Gift, to sønner.
Draktnummer: 3
Klubbkamper: 600 (1985-2007), har kun spilt for Milan.
Mesterligakamper: 100
Landskamper: 126
Serievinnercup-/mesterligavinner: 1989, 1990, 1994 og 2003. Finaletap i 1993, 1995 og 2005.
Serie A-mester 1988, 1992, 1993, 1994, 1996, 1999 og 2004.
Cupmester: 2003.
VM: Bronse 1990, sølv 1994.

EM: Sølv 2000.

Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi

Steinar Nilsen har som eneste nordmann spilt på samme lag som den meriterte italienske forsvarsspilleren, og har med det et godt grunnlag for å uttale seg om mannen som i dag spiller sin 8. finale i den gjeveste klubbturneringen i verden: Champions League.

Lojal

Paolo Maldini har aldri spilt fotball for en annen klubb enn AC Milan. Han debuterte allerede i 1985, kun seksten år gammel, for det italienske storlaget.

- Det finnes ingen spiller i verden som kan måle seg med hans lojalitet. Det er kanskje dét han vil bli mest husket for, den dagen han takker av som spiller. Det er vanskelig i dagens forhold i fotballen å bli i én og samme klubb så lenge som Maldini, men det han har gjort, er eksempel til etterfølgelse.

Med over 600 kamper kamper for Milan, hvor 100 har vært i Champions League, er det vanskelig å ikke si seg enig med Tromsø-treneren.

- Hva vil du si er Maldinis største styrke som spiller?

- Jeg har spilt med mange gode forsvarsspillere opp gjennom årene, men ingen har den evnen til å bekle alle rollene i en forsvarsfirer som han. Han gjør en strålende jobb uansett hvor i backrekka han spiller, helt utrolig. Bare ved sin tilstedeværelse gir han en ekstra trygghet i laget.

Hedersmann

Totalt har Maldini vunnet 12 titler med klubblaget. Han har blitt seriemester i Italia 7 ganger, cupmester 1 gang og vunnet europacupen for serievinnere (innbefattet Champions League) 4 ganger. Den siste triumfen kom i 2003 da slo Milan et annet italiensk storlag, Juventus, på straffesparkkonkurranse.

På landslaget mangler imidlertid Maldini en gullmedalje. Da Italia ble verdensmester i 2006 i Tyskland måtte han dessverre se mesterskapet fra sidelinjen på grunn av skade. Men han fikk med seg VM-bronsen i 1990, og sølvet i 1994. Et EM-sølv har det også blitt. Det fikk han da Italia tapte EM-finalen mot naboen Frankrike i 2000.

- Vi hadde ikke veldig mye kontakt utenfor banen, men jeg vil si han var en meget god kollega. Som person kan jeg ikke si noe stygt om han. Slik jeg kjenner Maldini, så er han en helt fantastisk person. Alltid positiv og profesjonell. En hedersmann til fingerspisene, sier Nilsen.

- Jeg vil si han er den største gjennom alle tider i internasjonal fotball.

Les også:

- Milan vinner 2-1

Norske supportere utestengt fra festen

Vil du til Athen - se her

Bjørnebye: - Vond følelse før kampen

Personvernpolicy