Frykter ny bandekrig i mc-miljøet

Mc-klubben Outlaws har kapret klubbhuset og medlemmene til en Hells Angels-tilknyttet motorsykkelklubb på Romerike. Politiet frykter bråk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mc -klubben Godfathers MC på Sand ved Jessheim som nå har skiftet fra Hells Angels til Outlaws.

- Situasjonen er spent, sier politiet.

Nyetableringen innebærer at de to store klubbene som tidligere har dominert det norske motorsykkelmiljøet, Hells Angels og Bandidos, taper territorium, skriver Romerikes Blad.

- Vi vet på generell basis at når disse klubbene tråkker i hverandres domener, oppstår det konflikter. Vi har registrert den nasjonale trusselvurderingen Kripos har foretatt, og jeg kan forsikre om at vi gjør det vi kan for å fortsette å følge nøye med, sier lensmann Morten Huse i Ullensaker.

Det er i dag to store motorsykkel-klubber i Ullensaker: Coffin Cheaters og Outlaws. Mange av medlemmene er ifølge Romerikes Blad kjent for å drive med narkotikasalg og torpedovirksomhet.

- Vi har fulgt utviklingen nøye i flere måneder, opparbeidet en oversikt over sentrale medlemmer. Vi har egne etterforskere her ved kontoret som jobber målrettet, og som også er i dialog med miljøet, sier Morten Huse.

(illustrasjonsfoto: Scanpix)

Personvernpolicy