Bush seiret i striden om Irak-penger

USAs president George W. Bush har vunnet en politisk seier i striden om bevilgninger til krigen i Irak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonspartiet Demokratene oppgir inntil videre kravet om en tidsplan for tilbaketrekking.

Ledende medarbeidere av folkevalgte i Kongressen i Washington sa tirsdag at et forslag om bevilgning av nye 100 milliarder dollar (vel 600 milliarder kroner) ikke vil bli knyttet til en slik tidsplan. Demokratene hadde tidligere håpet å kunne tvinge fram tidsplanen.

USA har for tiden rundt 147.000 soldater i Irak. Den 1. mai la president Bush ned veto mot Kongressen første utkast til bevilgningsforslag, fordi det satte en tidsfrist - 1. oktober - for innledning av tilbaketrekkingen av disse soldatene.

- Presidenten har gjort det svært klart at han ikke kommer til å godkjenne noen tidsplan. Og vi kan ikke vedta tidsplaner på tvers av hans veto, sa den demokratiske flertallslederen i Representantenes hus Steny Hoyer tirsdag.

Andre demokrater framholder samtidig at Bush nå må ta mer hensyn til de folkevalgtes syn på Irak-krigen enn før, og ikke lenger får alt som han vil. Hans muligheter til å opptre enerådig forsvant da demokratene vant kontroll over i Kongressen i fjor høst, blir det understreket. (©NTB)

(foto: Scanpix)

Personvernpolicy