Bush seiret i striden om Irak-penger

USAs president George W. Bush har vunnet en politisk seier i striden om bevilgninger til krigen i Irak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonspartiet Demokratene oppgir inntil videre kravet om en tidsplan for tilbaketrekking.

Ledende medarbeidere av folkevalgte i Kongressen i Washington sa tirsdag at et forslag om bevilgning av nye 100 milliarder dollar (vel 600 milliarder kroner) ikke vil bli knyttet til en slik tidsplan. Demokratene hadde tidligere håpet å kunne tvinge fram tidsplanen.

USA har for tiden rundt 147.000 soldater i Irak. Den 1. mai la president Bush ned veto mot Kongressen første utkast til bevilgningsforslag, fordi det satte en tidsfrist - 1. oktober - for innledning av tilbaketrekkingen av disse soldatene.

- Presidenten har gjort det svært klart at han ikke kommer til å godkjenne noen tidsplan. Og vi kan ikke vedta tidsplaner på tvers av hans veto, sa den demokratiske flertallslederen i Representantenes hus Steny Hoyer tirsdag.

Andre demokrater framholder samtidig at Bush nå må ta mer hensyn til de folkevalgtes syn på Irak-krigen enn før, og ikke lenger får alt som han vil. Hans muligheter til å opptre enerådig forsvant da demokratene vant kontroll over i Kongressen i fjor høst, blir det understreket. (©NTB)

(foto: Scanpix)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus