Regjeringen og KrF enige om ny privatskolelov

De rødgrønne regjeringspartiene og KrF er blitt enige om en ny privatskolelov. Avtalen innebærer at hovedprinsippene i regjeringens lovforslag videreføres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skoler som representerer et religiøst og pedagogisk alternativ vil bli godkjent, og få gode rammevilkår.

- Nå har vi fått en lov som sikrer fremtiden for eksisterende skoler og at nye kan bli opprettet. Vi har lovet våre velgere å jobbe for en bedre privatskolelov enn den som var varslet. Det har vi levert i dag, sier Dagrun Eriksen (KrF).

- Vi har med denne loven stoppet privatiseringen av norsk skole og sikret et bredt politisk flertall for gode og langsiktige rammer for både den offentlige og de religiøst og pedagogisk alternative skoler. Dette gir forutsigbarhet for både elever og foreldre, sier Anniken Huitfeldt (Ap), Lena Jensen (SV) og Inger Enger (Sp) i en felles uttalelse. (©NTB)

Personvernpolicy