Vil du til Athen - se her

Vil du til Athen - se her
Vil du til Athen - se her

I dag avblåste et norsk reiseselskap turen for hundrevis av norske Liverpool-supportere til Athen. Men ABC Nyheter har funnet alternativene for de ivrigste av de røde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet for skuffede nordmenn

Vil du inn på denne stadion i morgen klokken 20.45 for å se Liverpool-Milan, må du skynde deg. Det beste alternativet for å komme seg til Hellas er nå å dra via Sverige.

Foto: REUTERS/Yiorgos Karahalis (GREECE)

For norske Liverpool-supportere har det nemlig vært et mareritt bare å få tak i billetter. Finalelagene har kun fått 17.000 billetter hver, og det er 3-4000 billetter færre enn for to år siden.

Med over 24.000 sesongkortinnehavere bare for Liverpool, er det kun de som har vært på samtlige hjemmekamper i Champions League i tillegg til en bortekamp som har vært sikret billett. Et annet alternativ er å eie aksjer i klubben, noe de færreste gjør.

Derfor turte heller ikke de norske Liverpool-supporterne å organisere noen tur.

- I 2005 satte vi opp et eget fly, da var det 100 stykker som var med. Denne gangen ble det for dyrt, sier redaktør av Liverpool.no, Torbjørn Flatin til ABC Nyheter. Da finalen gikk i Tyrkia var prislappen så lav som 10.000 kroner, mens nå var den estimert til å ligge på mellom 20-25.000 kroner. Av dette ville bare billetten komme på nærmere 15.000 kroner.

Må til Sverige

Dermed har den norske supporterklubben overlatt til hvert enkelt medlem å komme seg nedover. Det gjelder blant andre Roy Jespersen, som også var til stede på den forrige finalen, den helt spesielle kvelden i Istanbul. I dag fikk han beskjed om at turen var kansellert.

- Det var vonde nyheter. Jeg er i ferd med å sjekke alternative løsninger. Blant annet har jeg en skotte som hjelper meg fra Athen, sier Jespersen til ABC Nyheter.

Han forteller at han blant annet har funnet frem til et Lufthansa-fly fra Gardermoen og et Sterling-fly fra Stockholm. Lufthansa-flyet lander i Athen klokken 17.20 kampdagen. Kampen begynner 20.45. Sterling-flyet drar fra Stockholm 06.40 på onsdag.

- Drar jeg med Lufthansa blir det veldig knapt med tid, men hva gjør man ikke i en slik situasjon.

Men Liverpool-supporteren tror han nå må konsentrere seg om alternativet fra Sverige. For etter nøyere undersøkelser viser det seg at Lufthansa kanskje blir i overkant mye penger å bruke på en fotballkamp.

- Slik det ligger an nå er det beste alternativet Sterling fra Stockholm. Prisen på det er cirka 6.500 svenske kroner. Da må jeg komme meg til Stockholm i løpet av dagen i dag, og ha en overnatting. Når det gjelder Lufthansa fra Oslo er det vanskelig å komme seg tilbake til Norge. jeg må da kanskje bli noen dager i Hellas. Så langt jeg kan se må jeg mellomlande i Frankfurt, for så å komme meg videre derfra. Prisen på hjemturen alene kommer på rundt 12.000 kroner, sier Jespersen slukøret.

Kunne vært verre

Liverpool-supporteren synes det hele er veldig trist, men trøster seg med at han fikk oppleve det forrige oppgjøret mellom fotballgigantene.

- Jeg var Istanbul for to år siden og hadde selvfølgelig gledet meg masse til dette. Om jeg nå ikke får dratt på den store finalen i Athen får jeg trøste meg med at det neppe kan bli like stort som sist. Det er noe jeg aldri kommer til å glemme.

- Vær rask

Kristin Aursand i reisebyrået HRG Nordic bekrefter Jespersens søken etter tur til Athen.

- Det aller beste alternativet for de som «må» se kampen liver er Sterling fra Sverige. Prisen på èn vei fra Stockholm ligger på cirka 3.200 norske kroner.

Men begrunnelsen til reiseselskapet var at flyplassen var sprengt. Kan da alle fly lande?

- Vi kan ikke på vårt system se at flyplassen i Athen er stengt. Det tyder på at det er et chartret fly. De må i tilfeller som dette «vike plassen» for vanlig rutefly, som flyet fra Sverige.

Men dersom man ønsker å bivåne årets kamp i Europa fra tribuneplass, bør man være rask.

- Den turen går nok fort unna på grunn av kanselleringen til det norske reiseselskapet. Jeg oppfordrer alle Liverpool-supportere til ikke å sitte på gjerdet og vente.

Personvernpolicy