- Halsgrepet ikke pensum

- Halsgrepet ikke pensum
- Halsgrepet ikke pensum

Toppledelsen i politiet tar tak i Obiora-saken. Politidirektøren presiserer at halsgrepet som ble brukt ikke blir vist i undervisning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Døde
Eugene Obiora døde etter basketaket med politiet. Foto:Scanpix/Gorm Kallestad.

Oslo (NTB): Metodene politiet brukte da Eugene Obiora ble pågrepet i Trondheim blir nøye gjennomgått av Politidirektoratet. Politidirektør Ingelin Killengreen krever innsyn i detaljene rundt Obioras død.

Saken mot de fire politifolkene som var til stede da Obiora ble pågrepet er henlagt på grunn av mangel på bevis. Likevel fortsetter Spesialenheten for politisaker å undersøke metodene som ble brukt under arrestasjonen. Obiora døde av kvelning etter at politiet brukte et omstridt halsgrep under arrestasjonen, før de la ham i mageleie i baksetet på en bil og fraktet ham til St. Olavs hospital uten at han lå i stabilt sideleie.

Politidirektør Ingelin Killengreen sier ifølge NRK at hun tar saken svært alvorlig og vil ha detaljene på sitt bord. Killengreen presiserer at halsgrepet ikke er pensum på Politihøgskolen og regnes for en metode politiet kun bruker i nødverge. (©NTB)

Personvernpolicy