Hundrevis selger seg i Trondheim

Hundrevis selger seg i Trondheim
Hundrevis selger seg i Trondheim

Det er hundrevis av gateprostituerte i Trondheim. Mange av dem gutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prostituerte
Illustrasjonsfoto: Scanpix.

Trondheim (NTB): Det er trolig flere hundre gateprostituerte i Trondheim, ifølge Helse- og overdosetemaet i Trondheim kommune. Mange av dem er gutter.

- Gateprostitusjon har eksistert i rusmiljøet i Trondheim i mange år, sier Jan Erik Skjølås, psykiatrisk sykepleier i Helse og overdoseteamet i Trondheim kommune til Adresseavisen.

Ifølge politiet er det ingen typisk gateprostitusjon i Trondheim, noe som imøtegås av Skjølås. Han forteller at prostitusjonen i Trondheim foregår under andre forhold enn i Oslo.

– I Trondheim står ikke jentene og vifter med skjørtene på gata, sier han.

Kontakten med en kunde kan skje ved at rusmisbrukere ber om penger på gata, det opprettes en kontakt med en eventuell kunde, de prater sammen og avtaler seksuelle tjenester. Prostitusjonen foregår svært skjult i byen.

Skjølås er overrasket over den store andelen gutter som selger sex - og kvinner som kjøper. I en brukerundersøkelse utgjorde gutter femti prosent av dem som oppga at de har solgt sex.

– Guttene føler seg overkjørt, de føler at ingen ser dem eller tror at prostitusjon foregår blant gutter, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy