Skulle bombe norske soldater

Ingen personer kom til skade da norske soldater ble forsøkt utsatt for et bombeangrep i Nord-Afghanistan mandag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arkivfoto: Forsvaret.Arkivfoto: Forsvaret.

Soldatene fra den norske stabiliseringsstyrken PRT Meymaneh ble utsatt for anslaget da de var på patrulje i byen Meymaneh, melder Forsvarsnett.

- Bomben skal ha vært gjemt under høylasten til et esel, og besto av en gammel artillerigranat som ikke gikk av slik den var ment. Trolig gikk bare tennladningen av. Deretter tok høyet fyr, sier
pressetalsmann for Fellesoperativt hovedkvarter, oberstløytnant John Inge Øglænd, til Forsvarsnett.

Etter hendelsen, som skjedde klokken 07.48 norsk tid, sikret lokalt politi og personell fra den norske stabiliseringsstyrken området og fikk desarmert sprengladningen. Personellet som var involvert i episoden ble debrifet i den norske leiren etter at de returnerte.

- Vi tar dette seriøst, men det er en del av det trusselbildet vi ha hatt i lengre tid. Vi er ikke overrasket, sier Øglænd.

Nordmennene som ble forsøkt rammet tilhørte den norske stabiliseringsstyrken PRT Meymaneh, som består av rundt 100 norske soldater.

Dette er ikke første gang norske soldater på oppdrag i Afghanistan blir forsøkt angrepet. Så sent som i januar i år ble det oppdaget en sprengladning utenfor den norske leiren i Maimana i Nord-Afghanistan. Dette skjedde dagen før utenriksminister Jonas Gahr Støre skulle besøke leiren. Sprengladningen ble uskadeliggjort.

Personvernpolicy