Apenes klovn

Apenes klovn
Apenes klovn

En dyrehage i Tyskland har hyret en klovn for å få apene i bedre humør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apestreker
Aper + klovn har vist seg som en suksess i en tysk dyrehage. Klovnen er ansatt for å få apene i bedre humør. (Fotomontasje/ klovnefoto - flick),

Bestyrerne av en dyrehage i den tyske byen Krefeld har hyret en klovn for å få apene i bedre humør.

Dyrehagen bestemte seg for å ty til dette uvanlige skrittet etter at veterinærer fortalte at sjimpanser, bavianer, gorillaer og orangutanger i fangenskap ofte blir sykere og mer aggressive enn sine artsfrender i det ville. Det skyldes først og fremst at aper i dyrehager har lettere for å kjede seg.

Klovnen som nå er hyret inn for å finne på apestreker, 45 år gamle Christina Peter, forteller til Ananova at hun underholder apekattene ved å finne på leker og gåter. Og hun bruker blant annet fotballer, plastikkposer, pappesker og treblokker i showet sitt.

– Da jeg var liten brukte jeg å besøke dyrehagen for å se på dyrene, og da slo det meg at mange av dem så ut til å kjede seg. Det gjorde meg trist. Derfor er jeg glad for at jeg nå kan være med på å gjøre livene deres bedre, forteller Christina Peter.

Og ifølge Ananova kan det virke som om apene er et takknemlig publikum.

– Når de ser meg, blir de helt ville. For da vet de at de kommer til å ha det gøy, sier Peter.

Dyrepsykolog Jennifer Ringleb forklarer klovnesuksessen med at dyr i det ville bruker store deler av dagen på å lete etter mat. I dyrehager har imidlertid dyrene færre ting å ta seg til, dermed begynner de å kjede seg.

I ekstreme tilfeller kan kjedsomheten føre til at dyrene blir aggressive eller syke.

– Dyr som har mer å gjøre blir lykkeligere og mer balansert, mener hun.

Personvernpolicy