Bjørnebye: - Vond følelse før kampen

Bjørnebye: - Vond følelse før kampen
Bjørnebye: - Vond følelse før kampen

Stig Inge Bjørnebye mener Milan tar med Champions League trofeèt til Italia på onsdag. - Milan vinner fordi de er sterkere fremover på banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Liverpool vil slite
Stig Inge Bjørnebye tror gamleklubben Liverpool får det tøft mot Kaka og resten av Milans stjernegalleri. Her sammen med en annen nordmann med fartstid i Liverpool, Bjørn Tore Kvarme. Foto: Dan Chung/Reuters

Med åtte år bak seg i Liverpool har Stig Inge Bjørnebye fortsatt følelser for de røde fra Merseyside. Men få dager før den store Champions League-finalen er han skeptisk til om «The Reds» klarer å kopiere tidenes snuoperasjon i internasjonal toppfotball.

Start-treneren tror Milan hevner tapet i Istanbul fra 2005.

Sterkere fremover

- Hjertet sier Liverpool, men fornuften sier Milan.

Han tror at oppgjøret i Athen førstkommende onsdag blir av det tette slaget.

- Det er i utgangspunktet helt helt umulig å spå. Det er to meget kalkulerte lag som møtes, og det kommer til å bli en meget jevn affære. Jeg tror vi kommer til å se en taktisk kamp helt ut.

Og fortsetter;

- Men jeg har ingen god følelse før kampen.

Start-treneren avslører langt på vei at han onsdag klokken 20.45 sitter med et helrødt bankende hjerte, men tror samtidig at avgjørelsen vil vippe i italienernes fordel. Det takket være deres sterke kvaliteter fremover på banen.

- Liverpool er gode defensivt, mens de fremover har mistet en del av flyten. Der er Milan mye sterkere. Det kan fort bli avgjørende i en slik kamp. Jeg håper jeg tar feil og at Liverpool vinner den gjeve cupen, sier den tidligere landslagsbacken til ABC Nyheter.

Satser på reprise

Bjørnebye vil, i likhet med alle som er glad i fotball, aldri glemme kampen i Istanbul mai 2005. Etter å ha ligget under 0-3 til pause vant Liverpool finalen som for evig og alltid vil stå med stor skrift i historiebøkene.

- Det som skjedde i Tyrkia for to år siden ville vært fantastisk å få oppleve igjen. Det vil vel være for godt til å være sant. Men det kan fort skje. Jeg tror som sagt at det kommer til å bli en svært jevn kamp.

Akkurat dèt understreker Bjørnebye når han blir bedt om å tippe resultatet i kampen.

- Jeg satser på 0-0 og straffespark. Og da selvfølgelig med en reprise av scenariet i Istanbul i 2005.

- Men jeg frykter at det ikke kommer til å gå.

Er du enig med Stig Inge Bjørnebye eller tar han fullstendig feil?

Skriv kommentar under.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus