Bjørnebye: - Vond følelse før kampen

Bjørnebye: - Vond følelse før kampen
Bjørnebye: - Vond følelse før kampen

Stig Inge Bjørnebye mener Milan tar med Champions League trofeèt til Italia på onsdag. - Milan vinner fordi de er sterkere fremover på banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Liverpool vil slite
Stig Inge Bjørnebye tror gamleklubben Liverpool får det tøft mot Kaka og resten av Milans stjernegalleri. Her sammen med en annen nordmann med fartstid i Liverpool, Bjørn Tore Kvarme. Foto: Dan Chung/Reuters

Med åtte år bak seg i Liverpool har Stig Inge Bjørnebye fortsatt følelser for de røde fra Merseyside. Men få dager før den store Champions League-finalen er han skeptisk til om «The Reds» klarer å kopiere tidenes snuoperasjon i internasjonal toppfotball.

Start-treneren tror Milan hevner tapet i Istanbul fra 2005.

Sterkere fremover

- Hjertet sier Liverpool, men fornuften sier Milan.

Han tror at oppgjøret i Athen førstkommende onsdag blir av det tette slaget.

- Det er i utgangspunktet helt helt umulig å spå. Det er to meget kalkulerte lag som møtes, og det kommer til å bli en meget jevn affære. Jeg tror vi kommer til å se en taktisk kamp helt ut.

Og fortsetter;

- Men jeg har ingen god følelse før kampen.

Start-treneren avslører langt på vei at han onsdag klokken 20.45 sitter med et helrødt bankende hjerte, men tror samtidig at avgjørelsen vil vippe i italienernes fordel. Det takket være deres sterke kvaliteter fremover på banen.

- Liverpool er gode defensivt, mens de fremover har mistet en del av flyten. Der er Milan mye sterkere. Det kan fort bli avgjørende i en slik kamp. Jeg håper jeg tar feil og at Liverpool vinner den gjeve cupen, sier den tidligere landslagsbacken til ABC Nyheter.

Satser på reprise

Bjørnebye vil, i likhet med alle som er glad i fotball, aldri glemme kampen i Istanbul mai 2005. Etter å ha ligget under 0-3 til pause vant Liverpool finalen som for evig og alltid vil stå med stor skrift i historiebøkene.

- Det som skjedde i Tyrkia for to år siden ville vært fantastisk å få oppleve igjen. Det vil vel være for godt til å være sant. Men det kan fort skje. Jeg tror som sagt at det kommer til å bli en svært jevn kamp.

Akkurat dèt understreker Bjørnebye når han blir bedt om å tippe resultatet i kampen.

- Jeg satser på 0-0 og straffespark. Og da selvfølgelig med en reprise av scenariet i Istanbul i 2005.

- Men jeg frykter at det ikke kommer til å gå.

Er du enig med Stig Inge Bjørnebye eller tar han fullstendig feil?

Skriv kommentar under.


Personvernpolicy