Skamroste Norge

Bill Clinton skamroser Norges nyinngåtte klimaforpliktelse om å være CO2-nøytral innen 2015. - Dette er en oppsiktsvekkende forpliktelse, sa Clinton fra talerstolen i Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Norge står i en særdeles god økonomisk situasjon med et stort oljefond og god økonomi. Med en alvorlig forpliktelse til å bli CO2-nøytral i 2050, er dere nødt til å ta store teknologiske skritt, sa Bill Clinton i Tromsø. Foto: Scanpix- Norge står i en særdeles god økonomisk situasjon med et stort oljefond og god økonomi. Med en alvorlig forpliktelse til å bli CO2-nøytral i 2050, er dere nødt til å ta store teknologiske skritt, sa Bill Clinton i Tromsø. Foto: Scanpix

Han karakteriserte Norge som «mer energiøkonomisk» enn noe annet land, og oppfordret Norge til å utvikle klimavennlig teknologi som kan deles med resten av verden.

- Norge står i en særdeles god økonomisk situasjon med et stort oljefond og god økonomi. Med en alvorlig forpliktelse til å bli CO2-nøytral i 2050, er dere nødt til å ta store teknologiske skritt. Resten av verden vil være ute etter denne teknologien, sa den tidligere presidenten.

- Dann regionale allianser og sørg for at verdens voksende økonomier som Kina og India tar del i denne utviklingen, var oppfordringen fra en klimabevisst Bill Clinton i Tromsø.

Han startet søndag sin Skandinavia-turne i Tromsø der Århus, Bergen og Oslo venter de kommende fire dagene. Clinton hadde på forhånd gitt uttrykk for at han ønsket å se midnattssolen, spise ren norsk fisk og møte det norske folk.

Midnattssolen kunne ekspresidenten se langt etter. Da han landet klokken 21.05, var det en på en våt og regntung Langnes flyplass som var preget av et stort sikkerhetsoppbud.

Ekspresidenten skulle opprinnelig entre scenen i en langt fra fullsatt Polarhall en halv time før han ankom Tromsø, men ble til gjengjeld varmt tatt imot av de nærmere 1.300 godt betalende tilskuerne. (©NTB)


Personvernpolicy