Cupkinaputter da Molde og Sogndal tapte

Det ble ingen cupbomber i 1. runde i fotball-NM, men to kinaputter smalt da 1.-divisjonslagene Molde og Sogndal måtte ta farvel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): De 14 eliteserielagene rykket ett steg videre mot Ullevaal-finale med sammenlagt 81-10. Vanligvis må noen av dem slite for å komme over første hinder, men i år vant ingen av dem med mindre enn tre måls margin.

Den største seieren sto Lyn Oslo for med 10-1 over Fet, og det i en kamp der hjemmelaget scoret først og ledet til halvspilt førsteomgang. To Edu-mål på like mange minutter vendte kampen, og siden bare rant det inn. Den argentinske stjernen Matias Almeyda scoret sine to første Lyn-mål.

Hungrigste målscorer var Daniel Nannskog, som scoret fire ganger i det siste kvarteret da Stabæk slo Åssiden 9-1.

Vålerenga, Tromsø og Lillestrøm nøyde seg med tremålsseirer, og serieleder Lillestrøm tillot seg å slippe inn tre mål mot Flisa. Vertene var faktisk oppe på 2-2 tidlig i annen omgang før to mål av Simen Brenne punkterte spenningen. Flisa-spiller Rune Frogner scoret for begge lag.

Første runde var lagt opp som en publikumsfest, og det var folksomt på mange små arenaer der det ikke kommer topplag på besøk så ofte. Mest folksomt var det på Sørlandet der 3600 så Start slå Vindbjart 6-2. (©NTB)

Personvernpolicy