Håper på konkret tilbud fra Åsne Seierstad

Håper på konkret tilbud fra Åsne Seierstad
Håper på konkret tilbud fra Åsne Seierstad

Oslo forliksråd skal på nytt behandle konflikten mellom Åsne Seierstad og bokhandler Shah Mohammad Rais.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Bilde fra forrige møte i f orliksrådet februar . Åsne Seierstad hilser på advokat Per Danielsen, som representerer bokhandleren fra Kabul, Shah Mohammad Rais.

Oslo/Tromsø (NTB-Jan-Morten Bjørnbakk): Bokhandlerens advokat Per Danielsen håper Seierstad kommer med et konkret tilbud når saken behandles 31. mai.

– Vi håper at Åsne Seierstad vil være klar til å komme med et konkret tilbud. Til nå har hun oppført seg som en politiker og kommet med prat, prat og atter prat, sier Danielsen til NTB.

Krever unnskyldning

Dette er andre gang saken bringes opp til behandling i forliksrådet. Sist det skjedde var 28. februar i år. Den gang kom ikke partene til enighet til tross for uttalt vilje på forhånd.

– Vårt krav er som tidligere; at Åsne Seierstad og Cappelen kommer med en unnskyldning for formuleringer i boka «Bokhandleren i Kabul». Vi krever også at det stilles en fornuftig økonomisk kompensasjon, sier Per Danielsen.

Vil avslutte

Cappelens forlegger, Anders Heger, bekrefter at de ønsker å få den årelange konflikten ut av verden.

– Men av respekt for behandlingen i forliksrådet, ønsker ikke vi å si noe om saken på forhånd. Vi møter opp som avtalt for tre måneder siden, sier Heger til NTB.

Åsne Seierstad ga ut boken «Bokhandleren i Kabul» høsten 2002, etter å ha bodd flere måneder hjemme hos Shah Muhammad Rais i Afghanistans hovedstad. I boken er ikke Shah Mohammad Rais navngitt.

«Bokhandleren i Kabul» ble en internasjonal boksuksess. Rais fikk den engelske versjonen av en norsk journalist i 2003. Han reagerte sterkt på innholdet og varslet søksmål mot Seierstad og Cappelen. Rais ga i fjor ut boken «Det var en gang en bokhandler i Kabul» der han forteller sin versjon. (©NTB)

Forsidefoto: Knut Falch / SCANPIX

Personvernpolicy