Meny

Rekdals mirakel

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Rekdal ser ut til å fullføre mirakelet han ble hentet til Belgia for å utføre: Å berge Lierse fra nedrykk.

Lokeren (NTB): Tidligere Brann-spiller Charlie Miller scoret to mål da Lokeren ble slått 4-1 på bortebane lørdag, og dermed klatret Lierse til kvalifiseringsplass i grevens tid - siste serierunde.

Da nordmannen ble ansatt i slutten av november i fjor, hadde Lierse to poeng på 13 serierunder og lå håpløst sist i belgisk 1. divisjon. Med lørdagens seier har Lierse tatt 24 poeng på de 21 kampene under Rekdals ledelse, og det var nok til å unngå sisteplassen.

Hadde rivalen Beveren vunnet lørdag, ville Lierse-seieren vært til ingen nytte. Men St. Truiden ga Lierse en håndsrekning med 3-2-seier, og dermed blir det kvalifiseringskamper for Rekdals lag.

Lierse gjorde selv jobben til fulle. Chris Janssens og Mustapha Jarju ordnet 2-0-ledelse ved pause. Marcel Mbayo vekket nervene med sin redusering for Lokeren tidlig i annen omgang, men to Miller-mål gjorde at Lierse-tilhengerne kunne konsentrere seg om å følge utviklingen i Berverens kamp.

Da Rekdal ble ansatt, var det med løfte om en kjempebonus dersom han berget laget fra nedrykk. Han er rett ved å innløse den, før han sannsynligvis overtar Kaiserslautern i tysk 2. divisjon. (©NTB)

Forsidefoto: Heiko Junge / SCANPIX

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus