Rekdals mirakel

Kjetil Rekdal ser ut til å fullføre mirakelet han ble hentet til Belgia for å utføre: Å berge Lierse fra nedrykk.

Lokeren (NTB): Tidligere Brann-spiller Charlie Miller scoret to mål da Lokeren ble slått 4-1 på bortebane lørdag, og dermed klatret Lierse til kvalifiseringsplass i grevens tid - siste serierunde.

Da nordmannen ble ansatt i slutten av november i fjor, hadde Lierse to poeng på 13 serierunder og lå håpløst sist i belgisk 1. divisjon. Med lørdagens seier har Lierse tatt 24 poeng på de 21 kampene under Rekdals ledelse, og det var nok til å unngå sisteplassen.

Hadde rivalen Beveren vunnet lørdag, ville Lierse-seieren vært til ingen nytte. Men St. Truiden ga Lierse en håndsrekning med 3-2-seier, og dermed blir det kvalifiseringskamper for Rekdals lag.

Lierse gjorde selv jobben til fulle. Chris Janssens og Mustapha Jarju ordnet 2-0-ledelse ved pause. Marcel Mbayo vekket nervene med sin redusering for Lokeren tidlig i annen omgang, men to Miller-mål gjorde at Lierse-tilhengerne kunne konsentrere seg om å følge utviklingen i Berverens kamp.

Da Rekdal ble ansatt, var det med løfte om en kjempebonus dersom han berget laget fra nedrykk. Han er rett ved å innløse den, før han sannsynligvis overtar Kaiserslautern i tysk 2. divisjon. (©NTB)

Forsidefoto: Heiko Junge / SCANPIX