Meny

Drukner i tips om Madeleine

Drukner i tips om Madeleine

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Portugal drukner i tips om den savnede jenta Madeleine McCann. En rekordstor belønning tiltrekker en strøm av falske tips, advarer politiet.
Foto: REUTERS/Hugo Correia/ SCANPIX
Gerry og Kate McCann, foreldrene til fire år gamle Madeleine, som ble bortført i Portugal 3. mai, foran en plakat som utlover belønning til den som har informasjon som fører til at datteren deres blir funnet.
London (NTB): Den fire år gamle jenta Madeleine McCann ble bortført mens hun var på ferie sammen med foreldrene på Algarvekysten i Portugal 3. mai.

Siden da har britiske medier hatt en nærmest altoppslukende dekning av saken. En nettside satt opp etter forsvinningen har registrert over 75 millioner treff, og det er utlovet en belønning på hele 2,5 millioner pund, 30 millioner kroner, for informasjon som fører til at Madeleine blir funnet.

Falske tips

Den store medieinteressen, og ikke minst den enorme belønningen, fører nå til at politiets arbeid med å finne Madeleine blir hemmet av store mengder falske tips, skriver de britiske avisene The Observer og The Independent søndag.

- Vi har fått en mengde telefoner fra folk som mener å ha sett Madeleine forskjellige steder, sier en portugisisk polititalsmann. Han legger til at i det minste noen av informantene ser ut til å være lokket av den store belønningen.

Portugisisk politi tror Madeleine fortsatt er i live og befinner seg i Portugal. Men politioperasjonen må samtidig arbeide seg gjennom de mange tipsene fra informanter som skal ha sett Madeleine i forskjellige byer i Portugal, i Spania og i andre land. De siste dagene ble hun sett både av en sveitsisk turist på Kreta og en norsk turist i Marokko.

FA-cupfinalen

Lørdag ble en video med bilder av Madeleine, til tonene av Simple Minds sang «Don't You Forget About Me», vist på storskjerm under FA-cupfinalen mellom Manchester United og Chelsea. Dagen før ble den vist på UEFA-cupfinalen i Glagow.

Fotballstjerner som David Beckham og Portugals Cristiano Ronaldo har engasjert seg. Det samme har Harry Potter-forfatter JK Rowling og andre kjendiser.

Madeleines foreldre er fortsatt overbevist om at en høy medieprofil vil bidra til at Madeleine blir funnet raskere. Politifolkene som arbeider med saken er ikke like overbevist om det, konstaterer de britiske avisene. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus