Historisk Dombås-hotell totalskadd

Historisk Dombås-hotell totalskadd
Historisk Dombås-hotell totalskadd
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannen spredte seg raskt i det gamle og tørre treverket i den eldste delen av Dombås hotell. Til slutt ga brannvesenet opp, og konsentrerte seg om å holde flammene unna det nye tilbygget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:
Hans Ivar Bjørnsgaard / SCANPIX

Dombås/Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Tre timer etter at brannen brøt ut i det gamle og ærverdige hotellet var tragedien et faktum på Dombås i Oppland. Brannvesenet fikk aldri flammene under kontroll. Bare det nye tilbygget så ut til å la seg redde, den eldste delen gikk tapt.

- Brannvesenet har fått dempet flammene nok til at det regner med å kunne redde tilbygget. Det har gitt opp å redde den gamle delen av hotellet. De anser den som tapt, og lar den bare brenne ned, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt, Edmund Tofthagen, til NTB.

Da meldingen om brannen kom inn til politiet rett før klokken 16 lørdag ettermiddag skjønte brannvesenet raskt at det var fare for at brannen skulle utvikle seg til en storbrann. Snaut tre timer hadde nettopp det skjedd.

Da var den eldste delen av 90 år gamle Dombås hotell fullstendig overtent og ble ansett som tapt. Kraftig vind og svært vanskelige forhold bidro til at brannfolkene ikke klarte å vinne kampen mot flammene.

Den gamle trebygningen ligger i sentrum av Dombås i Oppland og har vært drevet som hotell i 90 år. Alle gjestene og de ansatte ble raskt evakuert fra hotellet. Det skal ikke være fare for spredning til omkringliggende bygninger, (©NTB)

Les mer:

Flammene tok den eldste delen av Dombås hotell

Dombås hotell brenner